Fotografija: Rok za završetak radova je 15 mjeseci/Foto: Martina Čapo
Galerija
Rok za završetak radova je 15 mjeseci/Foto: Martina Čapo

Potpisani su ugovori s izvođačem radova o dogradnji Medicinske škole Bjelovar

Direktorica AB gradnje, Marija Janžetić zahvalila je na ukazanom povjerenju i obećala kako će radovi biti izvedeni u navedenom roku koji iznosi 15 mjeseciBJELOVAR – Bjelovarsko – bilogorska županija kreće u dogradnju Medicinske škole Bjelovar u sklopu Europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu. Kao dokaz tome danas je u prisustvu župana Damira Bajsa potpisan ugovor s izvođačem radova AB gradnjom koja će Medicinsku školu dograditi za 18,6 milijuna kuna, što je 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova. Cjelokupni projekt Regionalnog centra kompetentnosti vrijedan je 62,5 milijuna kuna, a dogradnja škole tek je jedan dio. Medicinska škola nadogradit će se za dvije tisuće četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. Ravnateljica škole Biljana Balenović izrazila je zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja ugovora.

Jednosmjenski rad

- Čestitam novoizabranim izvođačima radova i nadam se lijepoj suradnji. Projekt Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole u Bjelovaru jedan je od dva projekta Regionalnih centara u okviru kojeg smo planirali sredstvima Europske unije u iznosu od 30 milijuna kuna i uz pomoć BBŽ u iznosu od 3,5 milijuna kn dograditi i opremiti novi prostor. On će nam omogućiti da provedemo sve druge aktivnosti iz drugog projekta i koji se također financira iz EU u iznosu od također 30 milijuna kuna. Sve navedeno će učenicima i djelatnicima Medicinske škole omogućiti da rade u novim i najsuvremenijim uvjetima, kao i da prijeđu u jednosmjenski rad – kazala je ravnateljica Biljana Balenović.

Jednosmjenski rad tek je jedna od pogodnosti koje će donijeti dograđena Medicinska škola/Foto: Martina Čapo
Jednosmjenski rad tek je jedna od pogodnosti koje će donijeti dograđena Medicinska škola/Foto: Martina Čapo

Marijan Gezi ispred tvrtke Arting d.o.o. koja je bila projektant, a sada je nadzor nad radovima kazao je kako će ovaj projekt donijeti učenicima novi standard.

Energetski učinkovita 

- Riječ je o energetski učinkovitoj građevini sa svim elementima alternativnih izvora energije koji su se mogli koristiti i neovisnom sustavu grijanja i hlađenja – kazao je Gezi i obratio pažnju na zahtjevnost izvođenja jer će se radovi izvoditi tokom nastave pa će trebati paziti na sve sudionike i slučajne prolaznike. Pohvalio je i izvođača radova koji nije novi na tržištu i koja je napravila značajne projekte među kojima je i Akvarij u Karlovcu.

Direktorica AB Gradnje Marija Janžetić veseli se suradnji/Foto: Martina Čapo
Direktorica AB Gradnje Marija Janžetić veseli se suradnji/Foto: Martina Čapo

Direktorica AB gradnje, Marija Janžetić zahvalila je na ukazanom povjerenju i obećala kako će radovi biti izvedeni u navedenom roku koji iznosi 15 mjeseci.

Nova slika grada

- Zapošljavamo 150 radnika i djelujemo 30 godina na području Hrvatske, radimo objekte raznih namjena, a Akvarij je jedan od naših ljepših referenci – kazala je Janžetić dodavši kako vjeruje da će ugovorena cijena biti dovoljna za dogovorene radove.

Župan Damir Bajs kazao je kako mu je drago  što se izvršava ono što su obećali.

Ugovore su potpisali ravnateljica škole Balenović i direktorica AB gradnje Janžetić/Foto: Martina Čapo
Ugovore su potpisali ravnateljica škole Balenović i direktorica AB gradnje Janžetić/Foto: Martina Čapo

- To je set od tri investicije, najveće u povijesti grada Bjelovara koje trebaju promijeniti sliku grada. Prvi i najvažniji je nova zgrada Opće bolnice čija izgradnja je pri kraju, drugi je nova Glazbena škola gdje su radovi u tijeku i treći je ovaj Regionalni centar pri Medicinskoj školi. Želim da sve bude na vrijeme i veselim se što će Medicinska škola prijeći na jednosmjenski rad – zaključio je Bajs.