Fotografija: Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija/Foto: BBŽ
Galerija
Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija/Foto: BBŽ

POTPISAN UGOVOR Kreće izgradnja Centra za starije osobe u G. Polju: "Mjesta će biti i za oboljele osobe"

Nakon završetka izgradnje Centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima Centra s područja cijele bjelovarsko-bilogorske županijePremijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su jutros županu Bjelovarsko-bilogorske županije Marku Marušiću i gradonačelniku Grubišnog Polja Zlatku Mađeruhu ugovor za sredstva potpore u izgradnji i opremanju Centra za starije osobe u Grubišnom Polju.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Danas sam zajedno s gradonačelnikom Grada Grubišno Polje, Zlatkom Mađeruhom u Zagrebu sudjelovao na svečanoj dodjeli ugovora za sredstva potpore u izgradnji i opremanju Centra za starije osobe. Ovaj projekt od velike je važnosti za našu županiju, pokazuje našu predanost o brizi za starije sugrađane i umirovljenike, označava ključan korak prema stvaranju bolje budućnosti za njih, pružajući im dostojanstven život i podršku koja im je potrebna, poručio je župan Marušić.

U kolovozu je projekt odobren

Podsjetimo, Grad Grubišno Polje putem Razvojne agencije AGRO, a u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u ožujku ove godine na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavio je dosad najveći strateški projekt u povijesti tog grada pod nazivom „Centar za starije osobe“. U kolovozu je projekt odobren, a očekuje se izgradnja centra na površini od 4800 četvornih metara.

Nakon završetka izgradnje Centra očekuje 60-tak novotvorenih radnih mjesta za osobe koje će skrbiti o korisnicima Centra s područja cijele županije.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Ukupna vrijednost projekta je 9.223.455,16 EUR, a odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 6.138.429,00 EUR. Izgradnjom Centra uspostavit će se nova socijalna ustanova za osobe koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!