Fotografija: Postavljanje signalizacije/Foto: Pakrački list
Galerija
Postavljanje signalizacije/Foto: Pakrački list

Postavljena punionica za e-vozila, o mogućnosti naplaćivanja u Gradu ne razmišljaju

Punionica nizozemske marke EVBox namijenjena je za sva e-vozila, uključujući i e-bicikle, snaga joj je 22kw i na njoj je moguće istovremeno puniti dva vozila.
PAKRAC - Završnim radovima horizontalne i vertikalne signalizacije, dovršeno je postavljanje punionice za električna vozila na parkiralištu između stare Gimnazije i Hotela Pakrac, koju je ovaj tjedan instalirala tvrtka Piraex iz Svete Nedelje, doznajemo od Saše Lapaša, stručnog suradnika za infrastrukturu u pakračkoj gradskoj upravi, piše Pakrački list.

<p>E-punjač/Foto: Pakrački list</p>

E-punjač/Foto: Pakrački list

Punionica nizozemske marke EVBox namijenjena je za sva e-vozila (uključujući i e-bicikle), snaga joj je 22kw i na njoj je moguće istovremeno puniti dva vozila.

U funkciji za 15 dana

Vrijednost ovog projekta u bruto iznosu je 142.000 kune, zajedno sa priključkom na električnu energiju, a financirao ga je Grad Pakrac uz 26 posto poticaja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vlasnici će svoja električna vozila moći na ovoj punionici napuniti potpuno besplatno, a iako na uređaju postoji mogućnost instaliranja sustava naplate, o tome Grad trenutno ne razmišlja, rekao je Lapaš i dodao da će punionica biti stavljena u funkciju za 15-ak dana, piše Pakrački list.