Fotografija: Nakon dugih sedam godina komplicirane procedure, Terezijini su posmrtni ostaci konačno vraćeni u domovinu/Foto: Compas
Nakon dugih sedam godina komplicirane procedure, Terezijini su posmrtni ostaci konačno vraćeni u domovinu/Foto: Compas

Posmrtni ostaci Terezije Klaić vraćeni u Lipik: "Sin Dragan koji ju je tražio, nije dočekao taj dan"

Lipičanku su vojnici JNA odveli u Banju Luku prije 33 godine tijekom velikosrpske agresije. Njeno počivalište u Banja Luci prije 7 godina pronašao je sin Dragan, ali nažalost, nije doživio da se majka vrati kući u LipikPosmrtni ostaci Terezije Klaić, Lipičanke koju su vojnici Jugoslavenske narodne armije odveli u Banju Luku prije 33 godine tijekom ratne velikosrpske agresije, pokopani su u ponedjeljak, 11. ožujka na lipičkom gradskom groblju. Nakon dugih sedam godina komplicirane procedure, njezini su posmrtni ostaci konačno vraćeni u domovinu, piše Compas.

Prije samog sprovoda, Dinko Miovec, predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, istaknuo je inicijativu 24 sata, čija je urednica ustupila financijska sredstva za odlazak u Banju Luku.

"Majka je s tobom"

Zahvalio je i Marku Jurišiću iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Matthewu Hollidayu iz Međunarodne komisije za nestale osobe te predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i svima koji su doprinijeli da se pronađu posmrtni ostaci pokojne Terezije. U emotivnoj poruci prijatelju Draganu, Miovac je rekao: "Majka je s tobom."

Svekrvu, baku i prabaku ispratili su snaha, unuka i dvoje praunučadi. Nažalost, njezin sin Dragan, koji je prije sedam godina prvi put zapalio svijeću na majčinu grobu u Banja Luci, o čemu je svojedobno pisao i portal 24 sata, nije dočekao povratak majčinih posmrtnih ostataka, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!