Fotografija: 
Koncert će se održati u već poznatom nam boho dnevnom boravku/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Galerija
Koncert će se održati u već poznatom nam boho dnevnom boravku/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Posljednjeg dana ljeta uživajte na koncertu grupe Pavel: "Čekamo vas u Daruvaru ispred Zavičajnog muzeja"

"Koncert će se održati u već poznatom nam boho dnevnom boravku Zavičajnog muzeja Daruvar u petak 22. 9. s početkom u 21 sati", još jednom poručuju iz MuzejaZbog najave lošeg vremena, iz Zavičajnog muzeja Daruvar javljaju kako su primorani drugi put odgoditi najavljeni koncert grupe Pavel najavljen prvotno za 4. kolovoza ispred Zavičajnog muzeja Daruvar. Zatim je koncert zbog kiše prebačen na 23. rujna, da bi sada ponovno loša prognoza pomrsila dolazak popularne grupe u Daruvar.

No, dobre vijesti su što će koncert biti održan dan ranije. Znači umjesto 23. rujna, u popularnim izvedbama grupe Pavel možete uživati 22. rujna u 21:00 ispred Zavičajnog muzeja Daruvar. Znači, za dva dana!

Podsjetimo, koncert je dio programa ovogodišnje manifestacije "Ljeto u dvorcu" koja je započela početkom srpnja.

Na posljednji dan ljeta

Kako je tada rečeno, grupa Pavel dolazi po prvi put u Daruvar kako bi se predstavili daruvarskoj publici. 

- Našu manifestaciju Ljeto u dvorcu prigodno završavamo posljednjeg dana ljeta koncertom grupe PAVEL! Uvjereni smo da će nas svojim hitovima kao što su „Čuvaj me“, „Zbog tebe“ i „Dani koji sjaje“ rasplesati i raspjevati te biti „šlag na torti“ našeg drugog Ljeta u dvorcu! Uz Aljošu Šerića i sjajnu Antoniu Matković Šerić, grupu Pavel čine kako i sam Aljoša kaže „junaci Pavelove ulice“, sve prekaljeni glazbenici - Jurica Hotko (klavir, klavijature), Toni Tkalec (gitara), Dean Melki (violina), Stipe B. Mađor (truba), Filip Hrelja (bubanj) i Josip Radić (bas gitara).

Koncert će se održati u već poznatom nam boho dnevnom boravku Zavičajnog muzeja Daruvar (ili za one koji nas još nisu posjetili – ispred Zavičajnog muzeja) u petak 22. 9. 2023. s početkom u 21 sati, još jednom poručuju iz Zavičajnog muzeja Daruvar.

O grupi Pavel

Pavel je nastao 2007. godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja.

Kako su muzičari koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, pa je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom „Pavel“. Sadržavao je nekoliko singlova koji su imali zavidnu prođu kod publike i radijskih urednika, a naročito kad su u pitanju pjesme „Morska“ i duet „Ako si za, mogli bi jednom izaći“ na kojoj je sudjelovala Maja Posavec tadašnja pjevačica grupe „Detour“.

Godine 2012. izlazi drugi album grupe pod nazivom „Od prve zvijezde ravno“ koji je dobio gotovo jednoglasno izvrsne kritike svih važnijih tiskovina i internetskih portala, 5 nominacija za diskografsku nagradu „Porin“, uključujući i nominaciju u kategoriji „Pjesma godine“ za singl „Zbog tebe“, koji singl je i do danas jedan od najvećih hitova benda.


Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

Godine 2013. Pavel počinje s radom na trećem albumu, te je u prosincu iste godine kao najavni singl predstavljena pjesma „Čuvaj me“ na kojoj ulogu glavnog vokala preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama, od čega i dva puta najemitiranija pjesma u Hrvatskoj i na dobrom je putu da postane najslušanija pjesma grupe, a i nominirana je za nagradu Porin 2014. u kategorijama: „Pjesma godine“ i „Najbolji aranžman“, te je Aljoša Šerić za nju i osvojio Porin za „Najbolji aranžman“. Čuvaj me je osvojila nagradu i kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine.

Najbolji pop album godine

Pavel i album „I mi smo došli na red“ nominiran je u čak 4 kategorije za diskografsku nagradu „Porin 2015.“, između ostalog i u dvije najbitnije kategorije za Album godine i za Pjesmu godine, te za Najbolji pop album godine.

Malo poslije već 2016. godine singl „Poslije nas“, koji je najavio album „Družba krivih odluka“ (2017.), puna 4 mjeseca je bio najvrćeniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a, a samo na osnovu jednog singla na „Porinu 2016.“ Pavel je dobio 3 nominacije među kojima je i ona najprestižnija za Pjesmu godine.

Godine 2020. izlazi možda najzreliji album grupe Pavel i autora Aljoše Šerića te slavodobitno na Porinu 2021. godine osvaja čak 4 Porina (od 5 nominacija) i to one najprestižnije za Album godine, Pop album godine i vokalnu suradnju sa Tedijem Spalatom.

Trenutno grupa Pavel radi na novim skladbama za novi album, a singl koji je izašao u jesen 2022. godine, duet sa Sanjom, Marinkom i Zecom (Novi Fosili) „Dani koji sjaje“ osvojio je čak 3 nominacije za Porin 2023. godine i to jednu od najprestižnijih, onu za Najbolju pjesmu godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!