Fotografija: Matija Posavec/Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Matija Posavec/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Posavec sve priznao USKOK-u i dao ostavku na mjesto župana. On i Kovač pušteni na slobodu

Posavca se sumnjiči za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, a Kovača za insceniranje prijetnji smrću, što je iskoristio u kampanji za lokalne izbore u svibnju
Međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju, javlja N1.

Posavec je, kao što smo izvijestili, s još nekoliko osoba uhićen u petak, a nakon što je u prostorijama Uskoka ispitan, u kasnim večernjim satima istoga dana pušten je da se brani sa slobode.

U petak je, nakon što mu je skinut saborski imunitet, bio uhićen i zastupnik SDP-a i nekadašnji gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. I njega su nakon ispitivanja pustili da se brani sa slobode.

Posavca se sumnjiči za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, a Kovača za insceniranje prijetnji smrću, što je iskoristio u kampanji za lokalne izbore u svibnju. Svi osumnjičeni noć su proveli u policijskom pritvoru.

Davorin Zlatarek, odvjetnik Stjepana Kovača, rekao je da za njegova branjenika USKOK nije tražio istražni zatvor, a da isto to vrijedi i za međimurskog župana Posavca, piše N1.

Još jučer je na slobodu pušten Josip Kobal, koji je Posavcu, kako sumnja USKOK, dao mito za svoj reizbor u Županijsku upravu za ceste. To je za N1 potvrdio njegov odvjetnik Berislav Živković, dodavši da vjeruje da je USKOK ocijenio da nema zakonske osnove za držanje Kobala u zatvoru.