Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

PORAŽAVAJUĆE BROJKE Od 30 zaustavljenih vozača, njih 11 koristilo mobitel tijekom vožnje

Najveća prekoračena brzina protekloga vikenda izmjerena je u Daruvaru. Umjesto dozvoljenih 50, vozač projurio sa 79 km/hPolicijski službenici su u petak, 26. svibnja, od 9 do 12 sati, na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije kontrolirali vežu li se sudionici u prometu sigurnosnim pojasem i koriste li vozači mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Na ukupno osam lokacija zaustavljeno je 30 vozila, a rezultati su poražavajući.

Neodgovorno ponašanje

Naime, utvrđena su ukupno 23 prekršaja, od čega 22  prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva i nedozvoljenog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

- 11 sudionika u prometu nije bilo vezano sigurnosnim pojasom i 11 vozača je nepropisno koristilo mobilni telefon za vrijeme vožnje - naglašavaju iz policije i ovim putem pozivaju sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.

Tijekom vikenda provedena je još jedna policijska akcija.

Kako kažu iz policije, pojačano su provodili aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Brojni prekršaji

-Tijekom vikenda utvrđeno je 87 prometnih prekršaja:

- 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,83 g/kg izmjerena kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,

- 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Daruvaru i ona je iznosila 79 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,

- 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

- 36 ostalih prekršaja.

-U navedenom razdoblju, na prometnicama naše županije dogodile se tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba, javljaju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!