Fotografija: Još se stignete prijaviti na zabavnu radionicu daruvarske knjižnice pod nazivom "Knjigolov"/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Još se stignete prijaviti na zabavnu radionicu daruvarske knjižnice pod nazivom "Knjigolov"/Foto: Deni Marčinković

Popunjena sva mjesta za sutrašnji "Knjigolov" u daruvarskoj knjižnici

Svi su pobjednici koji završe ovaj izazov, ali onaj tko bude bio prvi dobit će nagradu, koju nećemo još otkriti, kaže Danijela Marić
Popunjena su sva mjesta za radionicu pod nazivom „Knjigolov“, koju Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar po prvi put organizira sutra, 25. kolovoza, s početkom u 11 sati.

Riječ je o zabavnoj i edukativnoj radionici za djecu osnovnoškolskog uzrasta, koja ne moraju biti članovi knjižnice, samo je važno da znaju čitati, a radionica će trajati oko sat vremena. Cilj je da se djeca nauče samostalno snalaziti na Dječjem odjelu i da sami znaju pronaći knjigu koju žele.

<p>Zabavna i edukativna radionica "Knjigolov"/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Zabavna i edukativna radionica "Knjigolov"/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Prvo će biti uvodni dio gdje će se djeca trebati upoznati s Dječjim odjelom, kako su smještene knjige na police, koju sve građu imamo, po kojim kriterijima se slažu knjige, gdje se nalaze lektire, knjige za mladež ili knjige koje se ne smiju posuđivati. Proći ćemo sve kriterije koje će na kraju djeca morati sama naći. Naučit će i što je to signatura jer će također jedan dio kriterija biti da pronađu knjigu po određenoj signaturi - rekla nam je Danijela Marić, knjižničarka na Dječjem odjelu, a ujedno i voditeljica radionice.

Nagrada pobjedniku

Zatim će svaki sudionik dobiti listić na kojem će biti napisano petnaest kriterija po kojima moraju pronaći knjigu.

<p>Knjižničarku Danijelu Marić djeca naprosto obožavaju/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar</p>

Knjižničarku Danijelu Marić djeca naprosto obožavaju/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Imat će za to 20 minuta ili tko prvi završi, ali da je sve točno i da su svi kriteriji zadovoljeni. Djeca će na licu mjesta morati potražiti knjige, koje se nalaze na policama, bez moje pomoći. Svi su pobjednici koji završe ovaj izazov, ali onaj tko bude bio prvi dobit će nagradu, koju nećemo još otkriti - kaže Danijela Marić.