Fotografija: Položen kamen temeljan za gradnju vrtića u Bereku/ Foto: BBŽ
Galerija
Položen kamen temeljan za gradnju vrtića u Bereku/ Foto: BBŽ

Položen kamen temeljac za vrtić u Bereku: "Ovo je stvar koju čekamo od osnutka općine"

"Vrtići su temelj odgoja i obrazovanja, a ujedno i najjača demografska mjera, stoga čestitam svima na ovom postignuću", kaže državna tajnica Iva IvankovićSvečano je bilo danas u Općini Berek. Naime, položen je kamen temeljac za izgradnju i opremanje Dječjeg vrtića Radost koji bi u budućnosti trebao primiti 52 djece.

Položen kamen temeljac/ Foto: BBŽ
Položen kamen temeljac/ Foto: BBŽ

Inače, predškolski program trenutno se odvija u prostoru Osnovne škole Berek, a izgradnjom vrtića uvelike će se podići kvalitetu i standard predškolskog programa.

Vrtić bi trebao biti gotov do početka iduće godine/ Foto: BBŽ
Vrtić bi trebao biti gotov do početka iduće godine/ Foto: BBŽ
 
Iva Ivanković/ Foto: BBŽ
Iva Ivanković/ Foto: BBŽ

- Ovo je doista sretan i radostan dan. Vrtići su temelj odgoja i obrazovanja, a ujedno i najjača demografska mjera, stoga čestitam svima na ovom postignuću. Vlada RH napravila je značajne iskorake po tom pitanju te je prošle godine osigurala preko 160 milijuna eura kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, upravo za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića. Također, ove godine osigurano je dodatnih 51 milijun eura za općine i gradova u istu svrhu, poručila je državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković.

Nakon 31 godine

Čestitke svima koji su sudjelovati u realizaciji projekta uputio je i župan Marko Marušić.

- Velika je stvar da će općina nakon 31 godine napokon dobiti vrtić. U svom radu uvijek poseban naglasak stavljam na dječje vrtiće, jer tamo gdje se oni grade znači da djece ima, što je ujedno i pokazatelj da ta općina ili grad idu u dobrom smjeru. Naš cilj je stvoriti kvalitetne uvjete za opstanak mladih, stoga me veseli što ovdašnji mladi svoju djecu više neće morati voziti na čuvanje u susjedne gradove. Zahvaljujem se resornom Ministarstvu na ovom hvalevrijednom projektu, istaknuo je župan Marušić dodavši da će prvi mališani u novi vrtić ući početkom iduće godine. 

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Najveći razlog za zadovoljstvo među današnjim uzvanicima svakako je imao načelnik Općine Berek Mato Tonković.

"Sami to ne bi mogli napraviti"

- Toliko sam sretan i zadovoljan što radovi kreću. Ovo je stvar koju čekamo od prvog dana osnutka općine i doista sam zahvalan Vladi i Ministarstvu što su iznašli sredstva, jer takav projekt sami nikada ne bismo mogli realizirati, rekao je Tonković dodavši da ga veseli i činjenica što je izvođač radova iz Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Mato Tonković/ Foto: BBŽ
Mato Tonković/ Foto: BBŽ
Vrtić će imati kapacitet za 52 djece/ Foto: BBŽ
Vrtić će imati kapacitet za 52 djece/ Foto: BBŽ

Sreću i zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica OŠ Berek Dušica Vunić.

- Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kao i našoj Općini što vodi brigu o našim najmlađim stanovnicima. Time će oni od najranije dobi imati iste ili podjednake uvjete života i rasta kao u velikoj urbanoj sredini, zaključila je ravnateljica OŠ Berek Dušica Vunić.

Marko Marušić, Iva Ivanković i Mato Tonković/ Foto: C
Marko Marušić, Iva Ivanković i Mato Tonković/ Foto: C
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!