Fotografija: Foto: Josko Ponos/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Foto: Josko Ponos/CROPIX (Ilustracija)

Policija upozorava: "Ne nasjedajte na lažne mailove o odobrenom zahtjevu za pomoć u stanovanju"

Pravo koje se u poruci navodi ne postoji u hrvatskom sustavu socijalne skrbi stoga upozoravamo građane da se radi o prijevari, poručili su iz Ravnateljstva policijeProteklih dana na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka naslova 'Potvrda o prihvaćanju automatskog zahtjeva za pomoć u stanovanju', u potpisu koje se navodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Lažni mail/ Foto: Ravnateljstvo policije
Lažni mail/ Foto: Ravnateljstvo policije

Kako su upozorili iz Ravnateljstva policije, u poruci se navodi odobrenje 'zahtjeva za pomoć u stanovanju za 2023. godinu'. 

Klijenti OTP Raiffeisen banke

- Pravo koje se u poruci navodi ne postoji u hrvatskom sustavu socijalne skrbi stoga upozoravamo građane da se radi o prijevari. Također je uočena phishing kampanja usmjerena na klijente Raiffeisen banke te OTP banke. Klijentima OTP banke s lažne email adrese info@otp-hrvatska.com šalju se „phishing“ poruke elektroničke pošte u kojima se građane navodi na lažnu stranicu OTP banke na kojoj se traži unos podataka o internetskom bankarstvu, poručili su iz Ravnateljstva policije.

Lažna OTP stranica/ Foto: Ravnateljstvo policije
Lažna OTP stranica/ Foto: Ravnateljstvo policije

Također, skreću pozornost da se na lažnoj stranici OTP banke nalazi domena otp-hrvatska.com dok je ispravna domena otpbanka.hr.

- Upozoravamo sve primatelje navedenih poruka da se radi o lažnim porukama odnosno pokušaju prijevare te upozoravamo građane da ne otvaraju niti koriste poveznice unutar poruka. Savjetujemo da poruku obrišete i da na nju ne odgovarate, zaključili su iz Ravnateljstva policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!