Fotografija: Tomislav Tolušić u svom vinskom podrumu.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
Tomislav Tolušić u svom vinskom podrumu. Foto: Vlado Kos/CROPIX

Policija upala u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića u Virovitici

Policijski istražitelji rano jutros pozvonili su na vrata bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića, a razlog njihova dolaska još nije poznatPolicijski istražitelji rano jutros pozvonili su na vrata bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića u Virovitici, piše Jutarnji.hr.  

Još uvijek ne znamo koji je točan razlog dolaska policije u Tolušićev dom, ali pretpostavka je da je riječ o istrazi koja je pokrenuta na zahtjev ureda europskog tužitelja zbog poticaja iz tzv. vinske omotnice koju je Tolušić dobio za gradnju svoje vinarije.

Druga opcija je da se radi o istrazi vezanoj uz ugovor za Omega softver iz vremena kada je Tolušić bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Dodjele poticaja

Inače, Tolušić je obuhvaćen i istragom o sumnjama u malverzacija s dodjelama poticaja gospodarstvenicima, kojom je također obuhvaćen bivši ministar gospodarstva Darko Horvat.

U ovom trenutku policija i istražitelji su u njegovoj kući, ispred koje su parkirana dva civilna vozila, a malo prije iz kuće je i izašao jedan policacaja koji je kratko došao do kombija koji je parkiran u samom dvorištu ispred kuće te se nakon toga vratio u kuću, piše Jutarnji.hr.