Fotografija: 
Akcija će se održati 21. travnja/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Akcija će se održati 21. travnja/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Policija poziva: "Javite nam gdje treba nadzirati brzinu u BBŽ-u, a možete s nama i u akciju"

Svoje prijedloge građani mogu dostaviti do 14. travnja 2023. godine na mail bjelovarsko-bilogorska@policija.hr., dok će se sama akcija održati 21. travnja, kažu u policijiI ove godine, temeljem plana organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica ROADPOL-a.

U akciju će se uključiti i PU bjelovarsko - bilogorska.

Konkretno, na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije, u petak 21. travnja 2023. godine od 00.00 do 24.00 sati održat će se ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Nadzor će se provoditi tijekom 24 sata kontinuirano, na maksimalno mogućem broju lokacija.

Poziv građanima

-Obavještavamo građane da se, ukoliko to žele, mogu uključiti u provođenje spomenute akcije i to na način da nam dostave svoje prijedloge o lokacijama na području naše Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvijete.

Popis lokacija i u kojem vremenu bit će objavljene na našoj internetskoj stranici, kako bi građani mogli prisustvovati provođenju nadzora, kažu nam u PU bjelovarsko - bilogorskoj i podsjećaju kako svoje prijedloge građani mogu dostaviti do 14. travnja 2023. godine na elektroničku poštu bjelovarsko-bilogorska@policija.hr.

Brzina najveći problem u prometu

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

-Prema statističkim pokazateljima uzrok najvećeg broja prometnih nesreća s poginulim i teže ozlijeđenim osobama u desetogodišnjem razdoblju od 2010. do 2019. godine je brzina, koja je bila uzročnik u ukupno 39% prometnih nesreća s poginulima i teško ozlijeđenim osobama.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima uvijek i bez iznimke, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!