Fotografija: Prosvjednici su trčali za liječnicom/Foto: Facebook Screenshot
Prosvjednici su trčali za liječnicom/Foto: Facebook Screenshot

Policija pokrenula istragu zbog prijetnji antivaksera bjelovarskoj liječnici

Provodi se i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu liječnice navedenog Zavoda u komentaru na društvenim mrežamaHrvatska liječnička komora prošli je tjedan zatražila od Ministarstva unutarnjih poslova informaciju o postupanju MUP-a spram pojedinaca koji su na prosvjedu u Bjelovaru vrijeđali i prijetili jednoj liječnici. Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske odgovorili su na upit N1 o tom slučaju.

Prosvjed nije bio prijavljen

“Prosvjed koji je održan 9. prosinca ispred Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru nije bio prijavljen, policija je dobila dojavu građana da se na tom mjestu događa prosvjed te su policijski službenici izašli na mjesto događaja kako bi osigurali da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira te počinjenja drugih prekršaja i kaznenih djela.

Video s prosvjeda zbog kojeg je policija pokrenula kriminalističku istragu

Policija je prilikom navedene intervencije utvrdila osnovane sumnje da su počinjeni prekršaji Zakona o javnom okupljanju i Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja, kao i svih činjenica prekršaja. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, policija će zbog počinjenih prekršaja podnijeti optužni prijedlog protiv počinitelja nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Kazneno djelo

U vezi prosvjeda bilo je i mnogo komentara na društvenim mrežama. U svezi jednog komentara provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu liječnice navedenog Zavoda”, rekli su iz bjelovarske policije za N1.

Gođaj je komentirao i Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore: