Fotografija: Interventna policija preventivno je osiguravala sjednicu Gradskog vijeća/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Interventna policija preventivno je osiguravala sjednicu Gradskog vijeća/Foto: Deni Marčinković

Policija osiguravala bjelovarsko Gradsko vijeće zbog antivaksera, a vijećnici raspravljali o livadi

Ispred zgrade KMC-a uoči sjednice bio je parkiran policijski kombi s nekoliko interventnih policajaca, a vjerojatno zbog prosvjednika koji su Hrebaka dočekali prošli putBjelovarski gradski vijećnici sastali su se danas treći put u manje od mjesec dana, a drugi put na dnevnom redu našla se točka vezana za raspisivanje javnog poziva za prodaju gradskog zemljišta u Ulici Krste Frankopana.

Prema riječima resornog pročelnika Davora Šuška, tržišna vrijednost livade površine 1461 kvadratni metar iznosi 1.850.000 kuna, a na prodaji je bila do 1. prosinca ove godine. Budući da na natječaj nije pristigla niti jedna ponuda, raspisan je novi, uz nešto drukčije uvjete. 

- Parcela se ne nalazi unutar zona, a na noj je moguće izgraditi manje poslovne i stambene zgrade, dok gradnja proizvodnih objekata nije predviđena, kazao je Sušak.

Želimo prodati što više zemljišta

Zašto je prilikom raspisivanja prvog natječaja parcela bila namijenjena isključivo za IT sektor, a sada je lista potencijalnih kupaca ipak proširena, zanimalo je oporbenu Jasnu Višnjević.

Zbog epidemioloških mjera sjednica se održala u bjelovarskom kinu/ Foto: Deni Marčinković
Zbog epidemioloških mjera sjednica se održala u bjelovarskom kinu/ Foto: Deni Marčinković

- Spomenuto zemljište nitko nije želio kupiti već 10 godina. Nedavno smo dobili iskaz interesa, stoga smo i raspisali natječaj na koji se mogao javiti bilo tko. U međuvremenu osoba koja je iskazala interes odustala iz meni nepoznatih razloga, pa smo raspisali novi natječaj pod novim uvjetima. Naime, Grad ima puno parcela u svom vlasništvu i želja nam je što više njih prodati, ako ima zainteresiranih privatnika ili bilo koje druge osobe, koja bi ih mogla oplemeniti, pored ostalog kazao je gradonačelnik Hrebak.

Većina odluka jednoglasno usvojena

Nakon kraće rasprave, jednoglasno je odlučeno da se natječaj za navedeno zemljište raspiše novi natječaj. Nadalje, usvojena je i točka o otpisu nenaplativog potraživanja s osnove poreza na potrošnju, ukupne vrijednosti nešto više od 450 tisuća kuna. Zeleno svijetlo svi vijećnici dali su izvješću o radu Gradskog poduzeća za upravljanje športskim objektima, odluci o povećanju koeficijenata čistačicama, kao i suglasnosti Termama Bjelovar za prilaganje dokumentacija vezane za nove natječaje na drugoj, novoj bušotini. 

Tijekom aktualnog sata klub vijećnika HSLS-a predložio je da Bjelovar ugosti djecu iz Petrinje, točnije učenike tamošnje Prve osnovne škole, koja se nalazi u samom centru grada, odnosno dijelu koji je najviše stradao u potresu.

Policija na ulazu

- Ured gradonačelnika odredit će datum posjete, dok će nadležni Upravni odjel organizirati prijevoz, doček, kao i cijelu organizaciju, kazao je pročelnik Milan Mateković.

Policija na ulazu u KMC uoči sjednice/ Foto: Deni Marčinković
Policija na ulazu u KMC uoči sjednice/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da se uoči same sjednice dogodio nesvakidašnji prizor. Naime, ispred zgrade Kulturnog i multimedijskog centra bio je parkiran policijski kombi s nekoliko interventnih policajaca, a vjerojatno je riječ o reakciji na prosvjednike koji su gradonačelnika Hrebaka dočekali nakon zadnje sjednice, prije točno dva tjedna. Policijski službenici razišli su se prije kraja sjednice, a prosvjedi su ovog puta izostali.