Fotografija: Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)
Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)

Policija: "Nitko na bjelovarskoj tržnici nije htio tuđe dijete strpati u kombi i oteti"

"Ovakve informacije o sumnjivim vozilima i pokušajima otmice djece pojave se periodično, ali dosad nisu bile utemeljene", kažu iz policijeBjelovarska policija oglasila povodom navodnih pokušaja otmice djece u Bjelovaru. Naime, te informacije pojavile su se na društvenim mrežama, a potom ih je prenio i dio medija. Srećom, iz policije poručuju da nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela ili prekršaja na ovu temu, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Temeljem zaprimljene dojava građana, obavljenim provjerama iz dojava te prikupljenim saznanjima, nije se ni na koji način potvrdila sumnja da je došlo do pokušaja otmice djeteta na bjelovarskoj tržnici. Provedenim kriminalističkim istraživanjima nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili drugog protupravnog ponašanja na štetu djece.

Provjeravamo svaku dojavu

Nadalje, ovom prilikom želimo skrenuti pozornost na to da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivim vozilima i pokušajima otmice djece pojave periodično, ali da dosad nisu bile utemeljene, kao i objavljena vijest u medijima o navodnom pokušaju otmice djece i sumnjivim kombi vozilima na bjelovarskom području, gdje smo nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nismo utvrdili navode iz objave te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnog uznemiravanja javnosti, a kojih je dosada bilo na području više županija.

"Razgovarajte s djecom"

Ističemo kako je jedna od odgojnih komponenti ujedno i upoznavanje djece sa samozaštitnim ponašanjima kako, primjerice, u prometu, potom opasnostima uporabe sredstava ovisnosti, štetnim druženjima pa tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama. Stoga pozivamo i apeliramo na roditelje, skrbnike i sve one koji su vezani uz odgojno-obrazovni proces djece mlađe životne dobi da s njima razgovaraju i educiraju ih na tu temu, ali isto tako moramo biti oprezni jer je dječja mašta velika, zaključili su iz bjelovarske policije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!