Fotografija: Policajci su ih zatekli na poljskom putu/ Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)
Policajci su ih zatekli na poljskom putu/ Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)

Policija na poljskom putu zetekla dvoje zaraženih koronom i dvoje koji su trebali biti u izolaciji

Za kazneno djelo "Širenje i prenošenje zaraznih bolesti" predviđena je zatvorska kazna do dvije godine, a ako se utvrdi da su nekoga zarazili mogli bi završiti i do tri godine iza rešetakaPolicija je jučer oko 19.40 sati na poljskom putu u blizini Kapelice zatekli djevojku i mladića zaraženih koronom u društvu dvojice maloljetnika kojima je pak bila izrečena mjera samoizoloacije.

Kako je izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, policajci su na poljskom putu pokraj teretnog automobila bez registracijskih oznaka, zatekli 15-godišnjaka, dvojicu 16-godišnjaka, 17-godišnjaka i 26-godišnjakinju. Provjerom je utvrđeno da je 15-godišnjaku i 16-godišnjacima određena Covid mjera samoizolacije, dok je 17-godišnjaku i 26-godišnjakinji određena Covid mjera liječenje u kući.

- Protiv 15-godišnjaka i dvojice 16-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 8. Zakona o zaštiti pučanstava od zaraznih bolesti, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Nad 17-godišnjakom i 26-godišnjakinjom policijski će službenici provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“ iz članka 180. stavka 1. Kaznenog zakona - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Inače, prema zakonu, za kazneno djelo "Širenje i prenošenje zaraznih bolesti" predviđena je zatvorska kazna do dvije godine, a ako se utvrdi da su nekoga zarazili mogli bi završiti iza rešetaka i do tri godine.