Fotografija: Foto: Danijela Peracic/CROPIX
Foto: Danijela Peracic/CROPIX

Policija i ovog vikenda pojačano kontrolira promet, u nedjelju poseban naglasak na brzinu

U ove aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i uređaji, odnosno oprema koja se koristi za nadzor i kontrolu prometa, kažu iz policijeU cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama ovog vikenda na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija će poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

- Ministarstvo unutarnjih poslova i PU bjelovarsko-bilogorska poduzimaju aktivnosti u koje je uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i uređaji, odnosno oprema koja se koristi za nadzor i kontrolu prometa. Aktivnosti se provode ciljano, na lokacijama na kojima se prema prostornim i vremenskim pokazateljima događa najveći broj teških prometnih nesreća, odnosno gdje se učestalo krše prometni propisi. Upravo zbog toga, policija provodi ove aktivnosti učestalo posebice u dane vikenda, kazali su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U nedjelju posebna kontrola brzine

Nadalje, policijski će službenici na području PU bjelovarsko-bilogorske u nedjelju, 12. ožujka od 08 do 16 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor i sankcioniranje nedozvoljene brzine kretanja vozila kao jedne od najčešćih uzročnika prometnih nesreća.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!