Fotografija: Zakon zabranjuje ostavljanje prozora na automobilu otvorenim/Foto: Getty Images/iStockphoto
Galerija
Zakon zabranjuje ostavljanje prozora na automobilu otvorenim/Foto: Getty Images/iStockphoto

Policija ga kaznila jer je zbog vrućine ostavio djelomično otvoren prozor na autu: "Monty Python..."

"Koliko me ovo nasmijalo, ne mogu opisati. Uglavnom ljudi, zatvarajte vrata i prozore na autu, poštujte pozitivne propise", napisao je na Facebooku kažnjeni muškaracJedan je muškarac iz Pazina prošlog vikenda ostavio djelomično otvoren prozor na automobilu, zbog čega je i kažnjen.

Ta je priča, iako pomalo bizarna, zapravo utemeljena na zakonu, piše Istra24 .

Naime, u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama stoji sljedeće:

- Prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Novčanom kaznom u iznosu od 30 eura kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno stavku 1. ovoga članka.

Članak 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama
 
Članak 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama  

Pazinjanin je svoje iskustvo objavio na društvenim mrežama, a Istra24 prenosi njegovu objavu u cijelosti:

- Danas mi se je desila jedna vrlo montipajtonovska situacija. Kaže DHMZ 32.4 celzijevaca, Pazin među najtoplijima u državi u 14 sati, ja i drugarica idemo se okupati na obližnji Ganges. Na povratku kući ceduljica na kojoj stoji da sam parkirao auto s otvorenim prozorima i naravno da za to trebam platiti 15 eura. Koliko me ovo nasmijalo, ne mogu opisati. Uglavnom ljudi, zatvarajte vrata i prozore na autu, poštujte pozitivne propise!, objavio je Pazinjanin prošle nedjelje uz fotografiju kazne koju je dobio.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!