Fotografija: Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)
Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)

Policija danas provjerava oduzimanje prednosti, poštivanje znaka STOP i korištenje žmigavaca

U 2022. godini evidentirano je 710 prometnih nesreća, što je povećanje za 7 posto u odnosu na 2021. godinu- S ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski će službenici u utorak, 7. veljače, od 9 do 12 sati na području PU bjelovarsko – bilogorske provesti pojačani nadzor na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanja prometnog znaka „STOP“, ne korištenja pokazivača smjera te ugrožavajućih radnji u prometu, kazali su iz policije.

Crne brojke

Naime, u 2022. godini evidentirano je 710 prometnih nesreća, što je povećanje za 7 posto u odnosu na 2021. godinu kada ih je evidentirano 663. Pet prometnih nesreća bilo je s poginulom osobom, dok ih je u 2021. godini bilo devet.

- Dogodilo se 234 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je povećanje za 5 posto u odnosu na 2021. godinu, kada ih je evidentirano 223. Također, 471 prometna nesreća bila je s materijalnom štetom, što je povećanje za 9 posto u odnosu na 2021. godinu kada ih je evidentirano 431, istaknuli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dodaju i to da su najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama brzina 118 (brzina neprimjerena uvjetima 93 i nepropisna brzina 25), nepoštivanje prednosti prolaska 112 i ostale greške vozača 98.

Akcije će se provoditi i dalje

- Nadalje, 38 prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisnog uključenja u promet, dok se njih 32 dogodilo zbog nepropisnog skretanja, istaknuli su iz bjelovarske policije.

Kako kažu, prepoznali su značaj nepoštivanja ovih odredbi zbog čega će provoditi ovakve ciljane aktivnosti kojima je prvenstveno za cilj osvijestiti sve sudionike u prometu na važnosti poštivanja prednosti prolaska, znaka izričite naredbe „obavezno zaustavljanje“, ostalih ugrožavajućih radnji u prometu te korištenja pokazivača smjera.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!