Fotografija: Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Policija danas kontrolira parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, prekršiteljima prijete kazne

Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnostMjesta namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo te ih vrlo često koriste i građani koji nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti, ali i članovi obitelji osobe s invaliditetom kada ne prevoze istu.

Ograničavanje prava

Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost odnosno integraciju u društvo.

- Policijski službenici će danas, 7. svibnja  od 9 do 12 sati na području policijske uprave usmjeriti svoje aktivnosti na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iz članka 82. stavka 1. točke 13. i zlouporabe znaka pristupačnosti iz članka 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - izvijestili su nas iz bjelovarsko-bilogorske policije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!