Fotografija: Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Policija će i ovog vikenda pojačano kontrolirati promet. Evo što će posebno provjeravati

Posebna pozornost posvetit će na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima, kažu iz policije- U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, obavještavamo sve sudionike u prometu da će policija i ovog vikenda na području cijele Republike Hrvatske poduzimati  pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora

Sve više prometnih nesreća

Inače, u siječnju ove godine dogodile su se 53 prometne nesreće, što je povećanje za 36 posto u odnosu na isti period prošle godine kada ih se dogodilo 39.

- Jedna prometna nesreća bila je s poginulom osobom, kao i prošle 2022. godine. Nadalje, 15 prometnih nesreća bilo je s ozlijeđenim osobama (jedna teško, 25 lakše ozlijeđeno), što je povećanje za 67 posto u odnosu na isti period prošle godine kada ih je bilo 9. Također, 37 prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, što je povećanje za 28 posto u odnosu na isti period prošle godine kada ih je bilo 29, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Nedjeljom najgore

Dodaju i to da se najviše prometnih nesreća dogodilo nedjeljom, njih 11.

- Najčešće vrijeme kada su se prometne nesreće dogodile bilo je između 14 i 16 sati, njih 10. Najčešća vrsta prometnih nesreća bila je slijetanja vozila s ceste, njih 12. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 53 osobna te tri teretna automobila, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!