Fotografija: Pojačana kontrola prometa provodit će se tijekom cijelog vikenda/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Pojačana kontrola prometa provodit će se tijekom cijelog vikenda/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Policija danas pojačano kontrolira brzinu, u nedjelju vožnju pod utjecajem alkohola i droga

U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa, kažu iz policijeOd 8. do 14. kolovoza provodi se tjedan pojačanog nadzora brzine kretanja vozila na području PU bjelovarsko-bilogorske, kao i na području ostalih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i ostalim zemaljama članicama ROADPOL-a.

- Shodno navedenom, danas 12. kolovoza od 12 do 20 sati na području naše policijske uprave, policijski će službenici provesti pojačani nadzor prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Uključen maksimalan broj policajaca

Dodaju i to da će u cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici i ovog vikenda na području cijele Republike Hrvatske nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

- U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa, napominju iz policije.

Posebna akcija u nedjelju

Nadalje, najavljuju i da će se u noći s nedjelje na ponedjeljak 14./15. kolovoza na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti pojačani nadzor prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga.