Fotografija: 
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (Ilustracija)

Policajci obavili trening vožnju na motorima: "Spremni smo za izlazak na ceste"

"Apeliramo na mopediste i motocikliste da poštuju prometne propise i brzinu prilagode uvjetima na cesti te da koriste propisane homologirane zaštitne kacige i drugu zaštitnu opremu", kažu u policijiKrajem tjedna održana je trenažna vožnja policijskih službenika - motociklista iz svih policijskih postaja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Nakon zimske pauze, a prije početka intenzivnije sezone vožnje službenih motocikala, policijski službenici - motociklisti odrađuju ovakve trenažne vožnje kako bi što spremnije i sigurnije mogli obavljati službene zadaće u kontroli prometa na cestama.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

No, policajci nisu jedini koji s motorima nakon zimske pauze izlaze na prometnice.

Pazite na motocikle i mopede

- Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima naše županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise i brzinu prilagode uvjetima na cesti te da koriste propisane homologirane zaštitne kacige i drugu zaštitnu opremu. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda.

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima - poručuju iz bjelovarsko-bilogorske policije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!