Fotografija: Projekt Terme Bjelovar investicija je vrijedna oko 250 milijuna kuna/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Projekt Terme Bjelovar investicija je vrijedna oko 250 milijuna kuna/Foto: Grad Bjelovar

Pokrenuta procedura za Izradu projektno-tehničke dokumentacije Termi Bjelovar

Savjetovanje traje pet dana nakon kojeg ćemo pokrenuti javni poziv za izradu glavnog i izvedbenog projekta, koji će trajati 25 dana, rekao je gradonačelnik Dario HrebakNa službenim stranicama Grada Bjelovara raspisano je Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Riječ je o proceduri koja prethodi raspisivanju natječaja za Izradu projektno-tehničke dokumentacije za gradnju bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu, odnosno Termi Bjelovar.

– Savjetovanje traje pet dana nakon kojeg ćemo pokrenuti javni poziv za izradu glavnog i izvedbenog projekta, koji će trajati 25 dana. Kao što se vidi u uvjetima natječaja, tražimo tvrtke koje imaju visoke kvalifikacije, odnosno tehničku i stručnu sposobnost te iskustvo na sličnim projektima. Uvjet je da su minimalno jednom, a maksimalno pet puta, uredno izradile projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju, obnovu ili rekonstrukciju bazenskog kompleksa, u minimalnom iznosu od tri milijuna kuna, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te dodao da vrijednost javne nabave iznosi šest milijuna kuna.

Projekt Terme Bjelovar/Foto: Grad Bjelovar
Projekt Terme Bjelovar/Foto: Grad Bjelovar

Podsjetimo, ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 250 milijuna kuna, a projekt je već predstavljen Ministarstvu turizma i sporta te je iskazana namjera da bude financiran putem natječaja koji će se provesti u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, odnosno sredstvima iz europskog fonda Next Generation EU.