Fotografija: Župan je obećao završiti dvoranu u Hercegovcu/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan je obećao završiti dvoranu u Hercegovcu/ Foto: BBŽ

Pokrenut postupak javne nabave za dovršetak sportske dvorane u Hercegovcu

"Obećao sam stanovnicima Hercegovca da ću napraviti sve kako bi dovršili dvoranu u što kraćem roku, a nakon odabira izvođača krećemo u prvu fazu radova", kaže župan MarušićNakon 12 godina čekanja, sportska dvorana u Hercegovcu napokon bi mogla biti završena.

Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić na svom se Facebook profilu pohvalio da je pokrenut postupak javne nabave. 

Boro Bašljan i Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Boro Bašljan i Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- Pokrenuli smo postupak javne nabave za odabir izvođača radova na dovršetku izgradnje školsko sportske dvorane u Općini Hercegovac. Obećao sam stanovnicima Hercegovca da ću napraviti sve kako bi dovršili dvoranu u što kraćem roku, a nakon odabira izvođača krećemo u prvu fazu radova procijenjene vrijednosti 500 tisuća eura koja obuhvaća radove na vanjskom djelu ovojnice (umjesto fasadne opeke izvest će se toplinski fasadni sustav), unutrašnje građevinske te obrtničke radove. Podne i zidne instalacije vodovoda i odvodnje te elektroinstalacije, poručio je Marušić.

Kredit u švicarcima

Podsjetimo, za vrijeme župana Miroslava Čačije, Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je u investiciju gradnje četiri školsko- sportske dvorane: U Garešnici, Velikom Trojstvu, Hercegovcu i Velikoj Pisanici. Nakon što su prve dvije dvorane gotovo bile pred završetkom, kredit podignut u švicarskim francima, odnosno kamata koja je otišla u nebo, doslovno je „pojela“ razliku koja se trebala uložiti u završetak dvorane u Hercegovcu i Velikoj Pisanici.

Dvorana u Hercegovcu već 12 godina stoji nedovršena/ Foto: BBŽ
Dvorana u Hercegovcu već 12 godina stoji nedovršena/ Foto: BBŽ

Nakon što se deset godina po tom pitanju nije radilo ništa, u kampanji za posljednje lokalne izbore bivši župan Damir Bajs i načelnik Fredi Pali dogovorili su da se krene u završetak dvorane u Velikoj Pisanici, koja je u međuvremenu i završena, dok se dvorana u Hercegovcu ponovno nije niti spomenula.

No, kako sada stvari stoje ovoj agoniji napokon bi trebao doći kraj te bi žitelji Općine Hercegovac uskoro mogli uživati u svojoj dvorani.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!