Fotografija: Ukrašavanje ugostiteljskih objekata/Foto: Compas.hr
Galerija
Ukrašavanje ugostiteljskih objekata/Foto: Compas.hr

Pogledajte kako su mali Lipičani oslikali prozore kafića svoga grada

Velika nam je želja pružiti im priliku da njihova kreativnost postane vidljiva javnosti i podijeliti predblagdanski ugođaj na veselje djece i starijih, kaže Ivana PlešeMališani iz Lipika u sklopu projekta "Pogled na Božić" pokazali su raskoš svog talenta oslikavajući prozore ugostiteljskih objekata adventskim motivima. Akcija je provedena tijekom vikenda na više lokacija u Lipiku, piše Compas.hr.

Želja da akcija postane tradicionalna

- Velika nam je želja pružiti im priliku da njihova kreativnost postane vidljiva javnosti, podijeliti predblagdanski ugođaj na veselje djece i starijih, a željela bih kada bi ova akcija bila nešto što ćemo ponavljati svake godine na zadovoljstvo svih onih koji će u to biti uključeni“ rekla je za Compas.hr Ivana Pleše, voditeljica lipičke Turističke agencije Lira, koja je i idejna začetnica ovog simpatičnog projekta.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Djeci koja su sudjelovala u oslikavanju osigurani su pribor za oslikavanje tj. kistovi, plastične čaše, boja i ostale potrepštine, prozori su se oslikavali bojom za zid koja je lako periva, a uz svaku grupu djece u pratnji su bili roditelji i prateće osoblje.

Brojni ugostiteljski objekti

Prozori su bili svojevrsna slikarska platna na kojima su male Lipičanke i Lipičani oslikavali božićne i novogodišnje motive, a oslikavali su ih na sljedećim lokacijama; u Caffe bar-u Laganini vlasnice Violete Pleše u Udinskoj ulici slikala je Ela Bahnik u pratnji svoje sestre; u Caffe baru Numero vlasnika Zorana Krivdića u Toplicama Lipik slikala je Hana Štampf; u Caffe baru Dvojka vlasnice Adriane Rundić Hruška na Trgu Franje Tuđmana slikala je Gabrijela Gašparović.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Nadalje, u Caffe baru Tržnica vlasnika Carla Brisinella u Udinskoj ulici slikala je Chiara Cesarec; u Caffe baru Mali caffe vlasnice Jasminke Golubić na Trgu kralja Tomislava slikao je Fran Ereiz; u slastičarnici Zdravljak Lipik vlasnika Fatona Demirija u ulici Marije Terezije slikala je Klara Ivezić, a prozore Turističkog ureda oslikala je štićenica dječjeg doma u Lipiku koja je bila u pratnji djelatnice Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, socijalne pedagoginje Ane Vuković, prenosi Compas.hr.

- Još jednom se od srca zahvaljujem djeci i roditeljima, ugostiteljima na pružanju prilike da djeca pokažu svoju kreativnost, posebno učiteljici likovne kulture, Gordani Rusan i pedagoginji Romani Štimac na potpori u organizaciji, zaključila je Ivana Pleše prilikom završetka oslikavanja.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Foto: Compas
Foto: Compas

Foto: Compas
Foto: Compas