Fotografija: Svečanost je prošla u prisjećanju onih kkoji su za Domovinu dali život/Foto: Branka Sobodić
Galerija
Svečanost je prošla u prisjećanju onih kkoji su za Domovinu dali život/Foto: Branka Sobodić

Poginulim braniteljima počast su odali predstavnici BBŽ, Grada Bjelovara i udruga

Obilježavanje je proteklo prisječajući se onih koji su za Domovinu dali život. Svijeće su zapalili i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
BJELOVAR/DARUVAR - Cijela Hrvatska prisjeća se jedne od najvećih vojno redarstvenih akcija u povijesti Hrvatske - Oluje. Svečano je bilo i u Bjelovaru.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja  započelo je polaganjem vijenaca Udruge roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ na groblju Borik u jutarnjim satima.

<p>Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ odala je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca na groblju Borik/Foto: Branka Sobodić</p>

Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ odala je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca na groblju Borik/Foto: Branka Sobodić

Nakon toga zajedničko polaganje vijenaca upriličeno je kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru. Svetu misu za Domovinu služio je biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak.

<p>Zajedničko polaganje vijenaca u središnjem bjelovarskom parku/Foto: Branka Sobodić</p>

Zajedničko polaganje vijenaca u središnjem bjelovarskom parku/Foto: Branka Sobodić

Inače, počast hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odali su predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Markom Marušićem, predstavnici Grada Bjelovara, Ureda državne uprave Bjelovar, Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, Vojarne Bilogora, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i predstavnici MHB PSP centar Bjelovar.

<p>Svečanost je prošla u prisjećanju onih kkoji su za Domovinu dali život/Foto: Branka Sobodić</p>

Svečanost je prošla u prisjećanju onih kkoji su za Domovinu dali život/Foto: Branka Sobodić

<p>Polaganju vijenaca nazočili su predstavnici BBŽ, Grada i Udruga/Foto: Branka Sobodić</p>

Polaganju vijenaca nazočili su predstavnici BBŽ, Grada i Udruga/Foto: Branka Sobodić