Fotografija: Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs snimljen nedavno ispred gradilišta Opće bolnice Bjelovar / Foto: BBŽ
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs snimljen nedavno ispred gradilišta Opće bolnice Bjelovar / Foto: BBŽ

Podržan proračun i financiranje nove zgrade bolnice u Bjelovaru

Vijećnici vladajuće koalicije s 24 glasa "ZA" dali su ovlaštenje ravnatelju bolnice za potpis ugovora o kreditu od 107 milijuna kuna, iz redova oporbe 11 vijećnika HDZ-a i HSLS-a bilo je protiv, a jedan je bio suzdržanŽupanijska skupština Bjelovarsko-bilogorske županije prihvatila je u četvrtak proračun za 2021. godinu vrijedan 911 milijuna kuna te podržala potpisivanje ugovora o kreditu za izgradnju nove zgrade Opće bolnice u Bjelovaru.

Na sjednici Županijske skupštine s 24 glasa "ZA" vijećnika vladajuće koalicije i 12 suzdržanih glasova oporbe HDZ-a i HSLS-a donesen je Proračun Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu vrijedan 911 milijuna kuna. Također, istim omjerom glasova na sjednici je prihvaćen i rebalans županijskog Proračuna za ovu godinu. Četiri oporbena vijećnika HSS-a nisu pristupili glasovanju ni po jednoj točci dnevnog reda. 

Rad umirovljenika

"Osim toga na sjednici je dano ovlaštenje ravnatelju Opće bolnice Bjelovar prim. Aliju Allouchu za potpisivanje ugovora o kreditu za izgradnju nove zgrade bolnice vrijednog 107 milijuna kuna čime je ujedno i zatvorena financijska konstrukcija za projekt izgradnje naše nove bolnice. Vijećnici vladajuće koalicije s 24 glasa ZA dali su ovlaštenje ravnatelju bolnice za potpis ugovora, dok je iz redova oporbe 11 vijećnika HDZ-a i HSLS-a bilo protiv, a jedan oporbeni vijećnik bio je suzdržan.", poručuju iz Županije.

Što se tiče ostalih točaka dnevnog reda sve su prošle jednoglasno osim suzdržanog glasa po dvije toče dnevnog reda i to usvajanja izviješća o radu udruga umirovljenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i usvajanju izviješća o radu udruga s područja županije gdje je bila suzdržana vijećnica stranke Glas.

Radovi na školama

Omogućeno je i potpisivanje ugovora s izvođačima radova i to za Područnu školu s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom u Velikim Zdencima, još jednog objekta u sklopu Tehničke škole u Daruvaru, Područne škole u Dapcima, Područne škole u Doljanima, Osnovne škole u Đulovcu i Osnovne škole Vladimira Nazora u Daruvaru.

Također, vijećnici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije dali su ovlaštenje i ravnateljici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar za potpis ugovora s izvođačem radova što je posljednji korak uoči početka same gradnje nove glazbene škole u Bjelovaru.

"Vijećnici su i bjelovarsko-bilogorskom županu Damiru Bajsu na primjeru ove godine kada je utrošeno 5 milijuna kuna u borbi protiv pandemije koronavirusa dali ovlaštenje da ugovore s istom svrhom potpisuje i tijekom 2021. godine, također, u iznosu od 5 milijuna kuna koliko je planirano u županijskom Proračunu", kažu u Županiji.