Fotografija: Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Lipik
Galerija
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Lipik

Podrška Ukrajini u borbi za slobodu: "U Bjelovaru i Lipiku danas vijori ukrajinska zastava"

"Isticanjem zastave Ukrajine na zgradi Grada Lipika pridružujemo se želji da se konflikti rješavaju dijalogom i diplomacijom, umjesto oružanim sredstvima", izjavio je gradonačelnik Lipika Vinko KasanaUkrajina danas, 23. kolovoza slavi Dan zastave, a sutra, 24. kolovoza Dan neovisnosti.

U povodu toga, između ostalih gradova, Bjelovar i Lipik na siimboličan način pružit će potporu Ukrajini u njihovoj borbi za slobodom.

- Grad Bjelovar će danas, 23. kolovoza osvjetljenjem zgrade Gradskog muzeja Bjelovar plavo-žutom bojom od 20 do 22 sata, dati podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu u borbi za svoju slobodu, poručuju iz Grada Bjelovara.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

U znak podrške ukrajinskom narodu povodom Dana zastave Ukrajine i Dana neovisnosti Ukrajine na zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije danas se vijori ukrajinska zastava.

Podrška ukrajinskom narodu

- U ovim izazovnim vremenima želimo izraziti našu punu podršku narodu Ukrajine. Neka se njihova želja za mirom, slobodom i suverenitetom ostvari, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ukrajinska zastava postavljena je i na zgradi lipičke Gradske uprave. Kako kažu, ovom se gestom Grad Lipik odazvao pozivu Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj upućenom brojnim gradovima u Hrvatskoj da se na simboličan način obilježi Dan neovisnosti Ukrajine i iskaže podrška ukrajinskom narodu.

-Grad Lipik, prepoznajući važnost međunarodne solidarnosti u teškim vremenima, pridružio se nizu gradova širom Hrvatske koji su podigli ukrajinske zastave na svojim javnim zgradama. Ovaj čin simbolički iskazuje podršku ukrajinskom narodu u trenucima kada se Ukrajina suočava s izazovima i naporima za očuvanje suvereniteta i neovisnosti.

Važnost mirnog rješenja sukoba

Gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, istaknuo je značaj ove geste te naglasio važnost traženja mirnog rješenja sukoba i zaustavljanja ratnih razaranja u Ukrajini.

Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Isticanjem zastave Ukrajine na zgradi Grada Lipika, pridružujemo se želji da se konflikti rješavaju dijalogom i diplomacijom, umjesto oružanim sredstvima”, izjavio je gradonačelnik.

Foto: Grad Lipik
Foto: Grad Lipik

Nadalje, gradonačelnik Kasana istaknuo je važnost Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva na području Lipika, koja se kontinuirano zalaže za jačanje veza i prijateljstva između Ukrajine i Republike Hrvatske. Uz to, Lipik je pružio utočište izbjeglim ukrajinskim građanima tijekom početnih faza ratnih razaranja, pokazujući humanost i solidarnost prema ljudima u nevolji.

Dok Ukrajina nastavlja svoj put prema slobodi, čin podrške poput ovog postavljanja zastave u Gradu Lipiku podsjeća na važnost solidarnosti među narodima i potrebu za zajedničkim naporima u očuvanju mira i stabilnosti diljem svijeta.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!