Fotografija: Predstavnici tvrtke Bistra iz Đurđevca, Hrvatskih voda, Vodoprivrede Daruvar, Županije i Grada Daruvara na Jezeru / Foto: BBŽ
Galerija
Predstavnici tvrtke Bistra iz Đurđevca, Hrvatskih voda, Vodoprivrede Daruvar, Županije i Grada Daruvara na Jezeru / Foto: BBŽ

Počinju radovi na izgradnji nasipa, šetnice i novog mosta na gornjem toku Toplice

"Drago mi je što je Vodoprivreda glavni podizvođač jer je tvrtka prije nekoliko mjeseci bila na rubu propasti, ali smo je pametnom odlukom spasili", rekao je župan Marko MarušićDaruvarska Vodoprivreda uspjela je ugovoriti prvi veći posao tri mjeseca nakon što je spašena od propasti ulaskom zagrebačke tvrtke EnergoVizija u vlasničku strukturu .

Naime, Vodoprivreda je potpisala ugovor o izvođenju radova na regulaciji potoka Toplica u Daruvaru s izgradnjom nasipa. Riječ je o poslu ukupne vrijednosti nešto veće od 6,8 milijuna kuna, a glavni izvođač radova je tvrtka Bistra iz Đurđevca. Ono što je dobro za Vodoprivredu Daruvar jest što će biti glavni podizvođač radova. Investitor su Hrvatske vode, a radovi bi trebali biti gotovi do lipnja iduće godine.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Zbog ovog posla u Daruvaru su se našli predstavnici Vodoprivrede Daruvar, predstavnici investitora iz Hrvatskih voda, župan Marko Marušić i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. 

Radovi na uređenju toka Toplice u ukupnoj dužini od 1580 metara radit će se od Jezera pa uzvodno do Badela. Tako bi taj dio Toplice do lipnja 2023. trebao imati nasip, pješačku stazu i most.

Župan Marko Marušić nije krio zadovoljstvo u Daruvaru. 

Župan Marko Marušić, direktor Bistre Krešimir Habijanec, predsjednik Uprave Vodoprivrede Vladimir Bijelić i direktor Vodoprivrede Robert Marinić / Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić, direktor Bistre Krešimir Habijanec, predsjednik Uprave Vodoprivrede Vladimir Bijelić i direktor Vodoprivrede Robert Marinić / Foto: BBŽ

- Drago mi je što sam došao na obilježavanje početka radova. Ovo je izvrstan posao i čestitam Bistri kao glavnom izvođaču. Ono što me jako veseli jest činjenica da je glavni podizvođač Vodoprivreda Daruvar. Zaista mi je drago zbog ovog posla jer je Vodoprivreda Daruvar prije nekoliko mjeseci bila na rubu propasti, više od stotinu radnika bilo je pred otkazom, ali smo je uspjeli spasiti s jednom pametnom odlukom, s dokapitalizacijom kojom je u tvrtku ubrizgano dva milijuna eura pa je sada je tvrtka postavljena na zdrave noge. Ovo je prvi pravi posao koji je Vodoprivreda dobila i siguran sam da će ga dobro odraditi i da će u budućnosti također sklapati dobre poslove - rekao je župan Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Direktoru Bistre iz Đurđevca ovo je prvi posao koji su dobili na području Grada Daruvara. 

- Drago nam je što je naša tvrtka Bistra pobijedila na natječaju kao najpovoljniji ponuđač između čak sedam tvrtki koje su se javile na natječaj. Uzvodno će se napraviti još pet betonskih stepenica poput ovih kakve postoje sada na Jezeru, napravit će se nasipi, šetnica i još jedan pješački most. Ovo nam je prvi posao na ovom području i vjerujem da će građani Daruvara biti ponosni kada ga završimo te da će ovaj dio grada, kada ga uredimo, biti na ponos građanima Daruvara - rekao je Krešimir Habijanec, direktor Bistre iz Đurđevca.

Naravno, u svečarskom raspoloženju bio je i gradonačelnik Grada Daruvara Damir Leniček.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Zadovoljstvo je što počinju radovi na uređenju vodotoka Toplice. To je pravi primjer sinergije u kojoj je naša gradska i županijska tvrtka glavni podizvođač radova. Ono što je dugoročno dobro jest uređenje vodotoka za sve naše građane i turiste. Nakon što se završe radovi, gledat ćemo da se taj prostor dodatno uredi - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček. 

Tvrtka Bistra je, što se područja Bjelovarsko-bilogorske županije tiče, dosad radila poslove u Grubišnom Polju i na bjelovarskom području. Bistra postoji 70 godina i ima 110 zaposlenika. Trenutno rade na poslovima četiri aglomeracije. 

Radovi bi trebali biti gotovi do lipnja 2023. godine / Foto: BBŽ
Radovi bi trebali biti gotovi do lipnja 2023. godine / Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ