Fotografija: Posjetitelji će moći uživati u delicijama od krumpira/ Foto: Ivan Novotni
Galerija
Posjetitelji će moći uživati u delicijama od krumpira/ Foto: Ivan Novotni

Počinju Dani krumpira u Hercegovcu, za zabavu će biti zadužene Učiteljice i Hot Stuff

U pripremi jela od krumpira sudjelovat će čak 15 udruga, a hostese naše čipsare Intersnack Adria, dijelit će svoje proizvode, tako da će biti čipsa za sve, kazao je Bašljan
Jedinstvena manifestacija u regiji, Dani krumpira u Hercegovcu, nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog svima poznatih razloga, napokon će se održati ovog vikenda. Točnije, deveto izdanje ove manifestacije održat će sutra i prekosutra, 20. i 21. kolovoza, a osim u delicijama od krumpira, posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu, kao i zabavnim sadržajima.

Svi događaji na otvorenom

- Nažalost, zbog epidemije bili smo primorani smanjiti količinu događanja, posebice ona predviđena u zatvorenom prostoru poput predstava za djecu te mađioničarskog programa. Ostali sadržaji održat će se na otvorenom, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te se nadamo da neće biti nikakvih problema po tom pitanju, kazao je načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan, dodavši da je autobus Cjepko jučer po četvrti put bio u Hercegovcu te da su zadovoljni odazivom građana, posebice u prva dva navrata. 

<p>Boro Bašljan, načelnik općine Hercegovac/Foto: MojPortal.hr</p>

Boro Bašljan, načelnik općine Hercegovac/Foto: MojPortal.hr

Dani krumpira temeljeni su na kulturi uzgoja, prerade i konzumacije ove biljne, odnosno gomolja, po čemu je Općina Hercegovac postala prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj. Prvog dana program počinje u 18 sati podjelom junetine s ražnja, a nastavit će se kulturno-umjetničkim programom, dok će centrali događaj biti koncert benda Hot Stuff na otvorenom, čiji je početak zakazan u 20.30 sati.

Veliki broj sudionika

U subotu, odnosno drugog dana manifestacije, tijekom cijelog poslijepodneva održat će se izlaganje proizvoda lokalnih OPG-ova i proizvođača tradicionalnih proizvoda na štandovima u Omladinskoj ulici, koja će u tu svrhu biti zatvorena za promet. Također, organizatori su omogućili vožnju konjskim zapregama i turističkim vlakićem.

- U pripremi jela od krumpira sudjelovat će čak 15 udruga, a svi sudionici imaju potvrdu da su cijepljeni, ili preboljeli covid, odnosno posjeduju covid putovnice. Također, naša čipsara Intersnack Adria, točnije njihove hostese, dijelit će svoje proizvode, tako da će biti čipsa za sve, dodao je Bašljan. 

<p>Dani krumpira u Hercegovcu plakat/ Foto: Općina Hercegovac</p>

Dani krumpira u Hercegovcu plakat/ Foto: Općina Hercegovac

Spomenimo i to da će drugog dana biti održane i sportske igre s krumpirima, tačkoalka, dok će se za vrhunac zabave svojim koncertom pobrinuti Učiteljice, uz TS Korak, kao predgrupu. 

Zabavni dio programa u subotu starta u 19 sati, a nastup Učiteljica predviđen je za 22 sata. Večernji koncerti oba dana bit će održani na igralištu, stoga ovog vikenda dođite u Hercegovac, isprobajte delicije od krumpira te uživajte u zabavnim sadržajima.