Fotografija: Radovi bi trebali biti gotovi za dva mjeseca/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Radovi bi trebali biti gotovi za dva mjeseca/ Foto: Deni Marčinković

Napokon počelo uređenje Trojstvene ulice. Hrebak iznio plan za istočnu obilaznicu

"Ispričavam se građanima što su čekali godinu dana, ali ovo je najbolji način da se njihov problem riješi", rekao je Hrebak i najavio završetak radova za oko dva mjeseca
- Prije godinu dana bili smo ovdje i obećali građanima da će radovi krenuti, ali nažalost to obećanje nismo ispunili. Mnoga obećanja u Hrvatskoj nikad se i ne ispune, ali ovo naše ipak će se ostvariti, doduše uz dugo čekanje, riječi su kojima je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak započeo svoje obraćanje medijima prilikom početka radova na obnovi Trojstvene ulice.

Prekategorizacija ceste

Riječ je o prometnici koja spaja Trojstveni Markovac i istočnu obilaznicu, a zbog velike količine prometa koji se njome odvija poprilično je oštećena. U međuvremenu, cesta je iz lokalne prekategorizirana u državnu, a upravo su danas započeli radovi na dugoiščekivanoj obnovi. 

- Ispričavam se građanima što su čekali godinu dana, ali ovo je najbolji način da se njihov problem riješi. Riječ je o projektu Hrvatskih cesta, vrijednim oko 3,5 milijuna kuna. Za otprilike dva mjeseca zadovi bi trebali biti završeni te će dionica duga gotovo kilometar napokon biti riješena, istaknuo je Hrebak.

<p>Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Za vrijeme trajanja radova cesta će biti zatvorena. Prema Hrebakovim riječima, nekoliko puta krpani afsalt, ponajprije zbog kanalizacije, ali i drugih radova, sada će se kompletno vaditi te će biti izgrađena potpuno nova cesta. Mještani, koji kao što smo već rekli muku muče već godinu dana, osim afsalta imaju i drugih problema s ovom cestom.

Sporni usporivači

- Vozači se na ovom dijelu ne pridržavaju ograničenja, promet je gust, a prevoze se i veliki tereti. Također, problem nam predstavljaju i usporivači, jer nam se kuće tresu kada preko njih prelaze kamioni. Od kada je obilaznica puštena u promet mi nemamo mira, stoga se nadamo da će ona biti završena što prije, kazala je mještanka Trojstvene ulice Katica Sabljić.

<p>Dario Hrebak i Katica Sabljić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dario Hrebak i Katica Sabljić/ Foto: Deni Marčinković

Upravo na taj projekt danas se osvrnuo i Hrebak rekavši da Grad u suradnji Hrvatskim cestama projektira nastavak istočne obilaznice na način da se izgradi nova dionica duga jedan kilometar, čija procjenjena vrijednost, prema njegovim riječima, iznosi destak milijuna kuna.

<p>Za vrijeme radova Trojstvena ulica bit će zatvorena za promet/ Foto: Deni Marčinković</p>

Za vrijeme radova Trojstvena ulica bit će zatvorena za promet/ Foto: Deni Marčinković

- Time bi smo zatvorili prsten oko grada. Glavni projekt je pri kraju, ali najvažniji dio, otkupljivanje čestica, kojih je otprilike 50-tak, tek počinje. Bit će tu puno problema i sigurno će nam trebati godina ili čak dvije da se ta priča završi, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.