Fotografija: Foto: Joško Ponoš/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Foto: Joško Ponoš/CROPIX (Ilustracija)

Počela sanacija prometnica na području Grubišnog Polja: "Sve će biti gotovo do jeseni"

Obnavlja se prometnica koja spaja Ivanovo Selo i Treglavu, a radi se i u samom središtu gradaNa grubišnopoljskom području ovoga tjedna započela je obnova dvije važne prometnice. Jedna od njih, cesta u Ulici Josipa Kozarca, nalazi se u samom središtu grada, a obnovit će se i asfaltirati dionica od raskrižja s Ulicom Praškog proljeća do raskrižja s Prilazom Rudolfa Roupeca.

Rok izvođačima

- Riječ je o dionici dugoj oko 900 metara. Za obnovu je zadužena tvrtka Ceste d.o.o. koju smo ovaj tjedan uveli u posao. Obvezali su se obaviti sav posao do početka rujna – otkriva grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Gradonačelnik Mađeruh uveo je izvođače radova u posao/Foto: Grad Grubišno Polje
Gradonačelnik Mađeruh uveo je izvođače radova u posao/Foto: Grad Grubišno Polje

Dodaje kako je vrijednost ove investicije oko 75 tisuća eura, a trošak će u potpunosti biti namiren iz proračuna Grada Grubišnog Polja.

Obnova je započela i na nerazvrstanoj prometnici između Ivanovog Sela i Treglave.

Pomoć Ministarstva

- Partner u ovome projektu nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU od kojeg smo dobili 50 tisuća eura. Ukupna vrijednost investicije 154 tisuće eura, a razliku ćemo pokriti iz gradskog proračuna – kaže gradonačelnik Mađeruh.

Dionica koja se obnavlja proteže se na 1350 metara, od Zagebačke ulice u Ivanovom Selu sve do treglavskog mjesnog doma, a sav posao trebao bi biti završen u iduća dva mjeseca. I ovaj posao povjeren je tvrtci Ceste d.o.o.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!