Fotografija: Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana obišao je radove na rekonstrukciji "Narodnih kupki" i na gradilištu "Vile dobre vode"/Foto: Compas.hr
Galerija
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana obišao je radove na rekonstrukciji "Narodnih kupki" i na gradilištu "Vile dobre vode"/Foto: Compas.hr

Počela rekonstrukcija "Narodnih kupki" koje se nalaze u sklopu Toplica Lipik

Rekonstrukcijom i opremanjem objekta „Narodnih kupki“ dobit će se sadržaji pomoću kojih će se prezentirati termo-mineralna voda kao nastavak prikaza interpretacijskog sadržaja „Vile dobre vode“Ovih su dana započeli radovi na rekonstrukciji objekta „Narodnih kupki“ koji se nalazi u sklopu Toplica Lipik, piše lipički Compas.hr.

Radove izvodi poduzeće ŠPRAJC THD d.o.o. iz Slavonskog Broda, a njihova vrijednost, zajedno s nadzorom iznosi 9.156.000 kuna s PDV-om. Sami radovi trebali bi trajati 16 mjeseci, a njihov završetak je predviđen krajem listopada 2022. godine.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Rekonstrukcijom i opremanjem objekta „Narodnih kupki“ dobit će se sadržaji pomoću kojih će se prezentirati termo-mineralna voda uz pomoć suvremene multimedijalne opreme, kao nastavak prikaza interpretacijskog sadržaja „Vile dobre vode“ (Vila Zinke). Isto tako, posjetitelji će moći osjetilno iskusiti prezentirano kroz povijesni prikaz liječenja i rehabilitacije termo-mineralnom vodom putem sadržaja kao što su bazen, jacuzzi, Turska kupelj, Finska sauna, slana soba i prostor za masaže.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

-Radi se o projektu kojeg pripremamo godinama. To je jedan od rijetkih objekata unutar Toplica Lipik koji još nije obnovljen, a nakon njegove rekonstrukcije tu ćemo imati još jedan bazen te ostale fizioterapeutske i wellness sadržaje. Tako ćemo ovaj prostor moći koristiti  kroz kulturnu ponudu, ali ujedno i rehabilitacijsku ponudu; kako prema vanjskim gostima, tako i ostalim pacijentima. Svakako ćemo time rasteretiti i naš postojeći bazen, a ujedno i dobiti mogućnost proširenja naše ponude i usluga, odnosno povećanje broja naših gostiju; rekao je u izjavi za Compas Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Radove na rekonstrukciji „Narodnih kupki“, ali i na gradilištu „Vile dobre vode“ danas je obišao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana. On je pri tome iskazao veliko zadovoljstvo dinamikom odvijanja cjelokupnog projekta.

Naime, poznato je da se projekt Terme Lipik sastoji od tri komponente. Osim „Vile dobre vode“ i „Narodnih kupki“, treća komponenta se odnosi na  revitalizaciju gotovo čitavog lipičkog parka, o čemu smo pisali unazad tjedan dana, kad je potpisan i ugovor o početku radova na obnovi lječilišnog perivoja, koji je u gradskom vlasništvu.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Nositelj ovog značajnog projekta je Grad Lipik, a partneri projekta su Toplice Lipik i lipička Turistička zajednica. Vrijednost projekta iznosi 73 milijuna kuna, a EU sredstva su gotovo 62 milijuna kuna, piše Compas.hr.