Fotografija: Vrtić će biti izgrađen kroz dvije godine/Foto: Martina Čapo
Galerija
Vrtić će biti izgrađen kroz dvije godine/Foto: Martina Čapo

Počela izgradnja novog vrtića u Bjelovaru: "Za dvije godine nijedno dijete neće biti na listi čekanja"

"Stiglo je odobrenje za izgradnju još dva vrtića. Jedan od njih je onaj u Ulici Andrije Mohorovičića, a drugi je rekonstrukcija i dogradnja jaslica u Frankopanskoj ulici", zadovoljan je HrebakBJELOVAR – Pozitivne vijesti, naročito za mlade roditelje, stižu jutros iz Bjelovara. Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je gradilište u Ulici Viktora Bubnja na kojem će kroz dvije godine osvanuti potpuno novi dječji vrtić.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2,4 milijuna eura, od čega je odobreno 649.810,87 eura bespovratnih europskih sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Kako bi namaknuo ostatak novca, Grad će se morati kreditno zadužiti, no kako gradonačelnik kaže, to neće biti teško jer je riječ o novom vrtiću. U prijevodu, ulaganje je to u budućnost grada.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Radovi su već počeli/Foto: Martina Čapo
Radovi su već počeli/Foto: Martina Čapo

- Vrtići su iznimno važni. U 40 godina u Bjelovaru nije izgrađen nijedan novi, a sada u pet godina gradimo čak četiri nova vrtića, onaj u Gudovcu, tri u Bjelovaru, a u planu je i jedan u Ždralovima, kazao je Hrebak otkrivši još jedne dobre vijesti.

Liste čekanja će nestati

U Grad Bjelovar stiglo je odobrenje za izgradnju još dva vrtića. Jedan od njih je onaj u Ulici Andrije Mohorovičića, zbog čega u rekonstrukciju kreće mjesni dom.

- Po idejnom rješenju odobreno nam je 229 tisuća eura. Drugi projekt je rekonstrukcija i dogradnja jaslica u Frankopanskoj ulici za što je odobreno 324 tisuće eura – ističe Hrebak.

Gradonačelnik i gospodin Tomić ispred izvođača radova Tom gradnje/Foto: Martina Čapo
Gradonačelnik i gospodin Tomić ispred izvođača radova Tom gradnje/Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

U nastavku je pojasnio kako trenutno u Bjelovaru postoji lista čekanja za vrtiće na kojoj se nalazi čak 190 mališana.

Realizacijom svih spomenutih novih vrtića, lista čekanja će nestati. Prvi čovjek grada vjeruje da će to biti za dvije godine.

- Još jedna generacija morat će pretrpjeti liste čekanja, no već ona sljedeća neće imati taj problem. Vrtići su nam visoko na listi prioriteta, a to smo pokazali i kada je riječ o samoj cijeni vrtića koja iznosi 80 eura. Imamo dobru suradnju i s privatnim vrtićima, a želja nam je da vrtićki sustav u Bjelovaru bude jedan od najboljih u državi.

Kapacitet za 64 mališana

Što se trenutno na gradilištu radi pojasnio je Tomislav Jambrušić, glavni inženjer gradilišta Tom gradnje.

Tomislav Jambrušić/Foto: Martina Čapo
Tomislav Jambrušić/Foto: Martina Čapo

- Ogradili smo gradilište, postavili table, a u toku je priprema i izvođenje priključaka. Dakle infrastrukture od struje, vode, kanalizacije. Iskopane su pristupne ceste, napravljena je geodetska priprema. Najprije krećemo s radovima izmjene postojećeg sustava javne kanalizacije koji prolazi sredinom parcele. Nakon toga, krećemo s izgradnjom samog objekta, pojasnio je Jambrušić.

Na gradilištu je bio i glavni nadzorni inženjer Mladen Carek iz tvrtke Prostor Eko d.o.o. iz Bjelovara.

Mladen Carek/Foto: Martina Čapo
Mladen Carek/Foto: Martina Čapo

- Drago nam je da se u Bjelovaru otvara sve više vrtića i škola. Vodit ćemo brigu o svim pravilima struke, zakonima gradnje i zaštiti na radu, poručio je Carek našalivši se kako će izvođaču radova puhati za vrat.

Dodajmo, područni vrtić u Ulici Viktora Bubnja moći će smjestiti 64 mališana u 4 skupine, tj. 2 vrtićke i 2 jasličke skupine.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Dobijte informaciju odmah zapratite nas na Facebooku i TikToku!