Fotografija: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, prvi puta ikada sudjelovala je u paljenju adventske svijeće na velikom adventskom vijencu u centru grada ispred Katedrale Sv. Terezije Avilske/Foto: Mario Blaha
Galerija
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, prvi puta ikada sudjelovala je u paljenju adventske svijeće na velikom adventskom vijencu u centru grada ispred Katedrale Sv. Terezije Avilske/Foto: Mario Blaha

Po prvi put osoba s intelektualnim teškoćama upalila adventsku svijeću u Bjelovaru

Naš Marko Šepak profesionalno i koncentrirano zapalio je drugu adventsku svijeću. Svojim dolaskom svi smo ga podržali i pokazali da smo TU, među vama, zaključio je Mario BlahaBJELOVAR – Ovogodišnji Međunarodni Dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca, ostat će u posebnom i lijepom sjećanju svim štićenicima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar. Naime, ove godine taj su datum obilježili na drugačiji i posebniji način.

Prvi put ikada

-Pripala nam je čast da naša udruga, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, prvi puta ikada sudjeluje u paljenju adventske svijeće na velikom adventskom vijencu u centru grada ispred Katedrale Sv. Terezije Avilske.

Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha

Tu odgovornu i časnu ulogu dobio je naš član Marko Šepak, a mi ostali smo mu svojim dolaskom pružili podršku. Okupili smo se gotovo svi u pratnji roditelja i bili smo jako ponosni.

Zajednička molitva i božićne pjesme

Na početku svečanosti, mali zbor učenika otpjevao je par božićnih pjesama. Tada je došao red na Marka koji je profesionalno i koncentrirano zapalio drugu adventsku svijeću.

Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha

Uslijedila je zajednička molitva, te par prigodnih napjeva o Božiću članova HORKUD-a Golub, ispričao nam je Mario Blaha, tajnik Udruge dodavši kako je to bila prekrasna večer, druženje i atmosfera puna vjere i duhovne snage, koja nam svima treba u ovim vremenima.

Foto: Mario Blaha
Foto: Mario Blaha

-Bio je to dan kada su i osobe s intelektualnim teškoćama dobile još jednu priliku, i odlično su je iskoristile i pokazale svima da smo TU, među vama, zaključio je Blaha.