Fotografija: Start Bilogora Traila je kod Planinarskog doma Kamenitovac/ Foto: Bilogora Trail
Galerija
Start Bilogora Traila je kod Planinarskog doma Kamenitovac/ Foto: Bilogora Trail

Po obroncima Bilogore ove godine uz trkače, po prvi put natjecat će se i biciklisti

Prvi vikend u rujnu rezervirajte za aktivnosti na Bilogori – u prekrasnom okruženju otkrijte prirodne ljepote biciklirajući ili trčeći po bilogorskim šumama, poručuju organizatoriNešto više od dva tjedna dijeli nas od najduže trkačke utrke na obroncima mistične Bilogore. Naravno, riječ je o drugom izdanju „Bilogora Trail“ koja će se održati 3. rujna.

- Natjecatelji mogu nastupiti u tri različite dionice i to u utrci na 24 km, 15 km i 5 km. Najkraća staza je idealna za rekreativce i mlađe dobne skupine, dok se iskusniji trkači mogu okušati u dužim stazama. Početna i završna točka je Planinarski dom Kamenitovac, poručili su organizatori ovog natjecanja.

2. Bilogora Trail

Podsjetimo, prošle godine zbog svima poznatih razloga utrka nije održana, a na prvom izdanju, održanom 2021. godine, najstarija trkačica imala 73 godine, dok je najmlađi natjecatelji imao tek napunjenih 6 godina.

Utrka je namijenjena svim generacijama/ Foto: Bilogora Trail
Utrka je namijenjena svim generacijama/ Foto: Bilogora Trail

Prijave za utrku su u tijeku, a svi koji žele uživati u trčanju predivnom bilogorskom prirodom, svoje mjesto mogu rezervirati OVDJE.

Bilogravel maraton

Ove godine organizatori su spremili i jedan novitet. Naime, dan nakon Bilogora Traila održat će se prvi bilogorski gravel maraton namijenjen svima koji bicikliraju.

- Od natjecatelja do rekreativca i turista, odnosno obitelji, ma svih zaljubljenika u prirodu i bicikliranje. Dobrodošli su svi koji žele dan provesti na Bilogori, u jurnjavi ili laganoj vožnji krajolikom savršenim za bicikliranje.

Start je kod graničarskog čardaka povrh Velikog Trojstva, a natjecatelji će se vozit kroz bilogorske vinograde, šume, livade, polja i sela.

Natjecatelji obožavaju trčati po obroncima Bilogore/ Foto: Bilogora Trail
Natjecatelji obožavaju trčati po obroncima Bilogore/ Foto: Bilogora Trail

- Uz uobičajene 'feed-zone' (tri), uza stazu će biti dva prava odmorišta s okrjepom za one koji su odlučili dan provesti u bezbrižnoj vožnji – Seoski turizam Na malenom brijegu i Lovačka kuća Babinac. Na startu/cilju bit će organiziran cjelodnevni program, poručuju organizatori.

Dvije rute

Dodaju i to da startnina iznosi 150 kuna, a uključuje startni broj (GPS), oznake na stazi, majicu, vodu i okrjepu za vrijeme utrke (feed zone), te ručak nakon utrke.

- Startnina ne uključuje hranu i piće na odmorištima. "A" ruta duga je 80 km, s oko 1.350 m elevacije, 55 km gravela i 25 km asfalta, a čak 65 km vozi se kroz šumu. "B" ruta duga je 60 km, s oko 1.000 m elevacije, 30 km gravela i 30 km asfalta, a kroz šumu se vozi 43 km, zaključili su organizatori.

Prijave za Bilogravel također su u tijeku, a možete se prijaviti OVDJE. Vidimo se 3. i 4. rujna na Bilogori!