Fotografija: Kao i posljednjih osam godina, partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, a List prigodno sportsko priznanje/Foto: Pakrački list
Galerija
Kao i posljednjih osam godina, partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, a List prigodno sportsko priznanje/Foto: Pakrački list

Po 30. put bira se sportaš grada Pakraca: "Odlučuju svi sportski klubovi"

Proglašenje i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana GradaPAKRAC - Po 30. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih osam godina, partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati novčanu nagradu, a List prigodno sportsko priznanje. Osim najboljeg sportaša, proglasit će se, o i uvijek od 2017. godine, i najboljeg mladog sportaša (ove godine rođenog poslije 1. siječnja 2005. godine) te sportskog djelatnika volontera, piše Pakrački list.

Kandidiranje i glasovanje

Način kandidiranja kao i samo glasovanje između kandidata ostaje isto kao što je ustanovljeno 2018. godine. Svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 11. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (pakrackilist@gmail.com) ili Sportsku zajednicu (sportska-zajednica@pakrac.hr) prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2022. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik).

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Od pristiglih kandidatura napravit će se glasački listić i mailom poslati u sve klubove članice Sportske zajednice da ga popune i vrate do 1. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod.

Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Jasmina Ramića, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasove, a proglašenje i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

Dosadašnji najbolji sportaši

U 29. izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca najboljim sportašem Grada Pakraca u 2021. godini, kao i najbolji mladi sportaš grada te godine proglašen je kuglač Matko Škondro, a titulu najboljeg sportskog djelatnika te godine ponio je teniski djelatnik Dino Galijaš.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Lanjski laureati izabrani su među ukupno 16 predloženih kandidata u tri navedene kategorije, a prema glasovima 18 klubova članova Sportske zajednice, piše Pakrački list.

Nagrađeni pojedinci od 2017. godine od kada se izbor obavlja na ovaj način:

NAJBOLJI SPORTAŠ

2017. Zvjezdana Drašner,  SK „Kuna“ – streličarstvo

2018. Ivan Macura, RK „Lipa“ – rukomet

2019. Josip Tessari, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross

2020. Alen Grafina, NK „Hajduk“ Pakrac - nogomet

2021. Matko Škondro, KK Pakrac-Papuk - kuglanje

NAJBOLJI MLADI SPORTAŠ

2017. Patrik Amić, SK „Kuna“  - streličarstvo

2018. Nikša Grubišić, NK „Hajduk“ – nogomet

2019. Stefan Lenče, MK „Pakrac-Lipik“ - motocross

2020. Jan Štampf, KK „Slavonski banovac“ - kuglanje

2021. Matko Škondro,  KK Pakrac-Papuk - kuglanje

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

NAJBOLJI SPORTSKI DJELATNIK

2017. Sadmir Delihodžić, - kuglanje, nogomet

2018. Siniša Karačić,– rukomet, kuglanje, ribolov

2019. Vladimir Tessari, - motocross, biciklizam

2020. Mario Lopar, - rukomet

2021. Dino Galijaš, - tenis.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!