Fotografija: Premijer Plenković istaknuo je da je zadovoljan suradnjom Grada i Županije/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Premijer Plenković istaknuo je da je zadovoljan suradnjom Grada i Županije/ Foto: Deni Marčinković

Plenković u Bjelovaru: "Pomoći ćemo oko bolnice, a brza cesta bit će gotova do kraja mandata"

"Vlada će nastojati pronaći rješenje koje će pomoći da se projekt bolnice realizira, a da pri tome vi financijski normalno funkcionirate", poručio je Plenković.
- Koliko mi je poznato, postoje neke žalbe na Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, a kada se one riješe pristupit će se izgradnji preostalih 15-tak kilometara brze ceste do Bjelovara. U tom trenutku Bjelovar će praktički biti integriran brzom cestom s glavnim gradom. Ta cesta, vrijedna 400 milijuna kuna, bit će realizirana do kraja mandata naše Vlade, a prije idućih lokalnih izbora, riječi su predsjednika Vlade Andreja Plenkovića tijekom današnje Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara.

<p>Premijer Andrej Plenković na Barutani/ Foto: Deni Marčinković</p>

Premijer Andrej Plenković na Barutani/ Foto: Deni Marčinković

Naime, Plenković je na proslavu Dan Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja u središte Bjelovarsko-bilogorske županije stigao u pratnji ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak te njenog kolege zaduženog za resor mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Tom prilikom premijer je kazao kako je želja Vlade ne samo dovršiti cestu do Bjelovara, već i nastaviti njenu izgradnju do Virovitice, a osvrnuo se i na izgradnju te opremanje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. 

Naći će se riješenje za bolnicu

- Znam koliko je završetak nove bolnice važan, a u razgovoru sa županom upoznat sam i s financijskim okvirom, odnosno s iznosima sredstava koji su uloženi zajedničkim naporima, kao i iznosom podignutih kredita. Vidim da vam to predstavlja svojevrsni upitnik u zaokruživanju financijske konstrukcije, stoga će Vlada sa svim resorima, odnosno s ministarstvima financija i zdravstva, nastojati pronaći rješenje koje će pomoći da se projekt realizira, a da pri tome vi financijski normalno funkcionirate, između ostalog, poručio je premijer Plenković.