Fotografija:
Galerija
"Ovo veliko priznanje nam je motivacija da dižemo ljestvicu u svim aspektima našeg poslovanja", zaključuju iz Pivovare Daruvar/Foto: Pivovara Daruvar; Miljenko Hegedić/Beerlist

Pivovara Daruvar: "Naša IIPA i Stout piva osvojila su svjetsku nagradu za vrhunsku kvalitetu"

"S aspekta potrošača, ova nagrada je od velike važnosti, jer potrošač pri odabiru proizvoda koji nosi oznaku kvalitete Monde Selection, može biti siguran da bira proizvod visoke kvalitete", kažu iz Pivovare DaruvarDARUVAR - 5th Element IIPA i 5th Element Stout, dva vrhunska piva iz Pivovare Daruvar, osvojila su nagradu Gold Quality Awards na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection u dalekom Bruxellesu.

Iz Pivovare Daruvar ponosni su na novo priznanje za iznimnu kvalitetu i prestižnu svjetsku nagradu koja, kako kažu, potvrđuje njihovu predanost proizvodnji vrhunskih piva.

S Vedranom Vlahović iz Pivovare Daruvar razgovarali smo o tome kako je uopće došlo do prijave na ovakvo prestižno natjecanje.

Najstručniji u ocjenjivanju kvalitete

- Monde Selection je vodeći svjetski institut za kvalitetu potrošačkih proizvoda. Osnovan u Belgiji 1961., institut se ističe neusporedivo velikim iskustvom i ponosi se time što je jedan od najstarijih i najstručnijih autoriteta u ocjenjivanju kvalitete proizvoda široke potrošnje na temelju organoleptičkih i znanstvenih parametara. Svake godine, više od 3.000 proizvoda iz cijelog svijeta prijavljuje se za Monde Nagrada za kvalitetu odabira.

Naše proizvode smo prijavili na ovo prestižno natjecanje u vjeri da ćemo osvojiti nagrade te kako bi imali svjetski priznati dokaz kvalitete koji će uvelike utjecati na mindset potrošača, kazala nam je Vlahović.

Foto: Pivovara Daruvar
Foto: Pivovara Daruvar

- Iznimno smo ponosni na ove nagrade koje su osvojili naša IIPA i Stout, te na činjenicu da je njihova vrhunska kvaliteta prepoznata na tako renomiranom svjetskom natjecanju, među proizvodima iz cijeloga svijeta. S aspekta potrošača ova nagrada je od velike važnosti, jer potrošač pri odabiru proizvoda koji nosi oznaku kvalitete Monde Selection, može biti siguran da bira proizvod visoke kvalitete.

Motivacija za dalje

Članovi žirija, koji degustiraju i 'blind' testom ocjenjuju proizvode, odabrani su temeljem svojih profesionalnih kvalifikacija, kompetencija, iskustva i integriteta. Oni nisu članovi organizacije Monde Selection – radi se o vanjskim suradnicima koji su odabrani na temelju svojih profesionalnih kvalifikacija, kompetencije, iskustva i integriteta, pojašnjava Vedrana Vlahović.

Domaćini, ekipa iz Pivovare Daruvar i majstor piva Krešo Marić (desno)/Foto: Martina Čapo
Domaćini, ekipa iz Pivovare Daruvar i majstor piva Krešo Marić (desno)/Foto: Martina Čapo

Naime, kako nam kaže, za ocjenjivanje piva, Monde Selection imenuje žiri neovisnih stručnjaka koji imaju veliko iskustvo u pivarstvu. Ovaj stručni žiri sastavljen je od majstora pivara, zitologa, kemijski inženjera poznatih po svom znanju u pivarskoj znanosti i tehnologiji fermentacije.

Kako bi proveli specifične laboratorijske analize na piva, Monde Selection djeluje u suradnji s belgijskim institutom Meurice kojeg čine najbolji stručnjaci u tom području koji su svjetski poznati po svojoj stručnosti.

- Ovo veliko priznanje nam je motivacija da dižemo ljestvicu u svim aspektima našeg poslovanja, zaključuju iz Pivovare Daruvar.

Dodajmo kako je za ovu nagradu, odnosno vrhunska piva zaslužan Krešo Marić, velemajstor piva koji je već četvrt stoljeća voditelj proizvodnje u Pivovari Daruvar.

Daruvarčanin Krešo koji je jedan od najboljih majstora piva u Hrvatskoj, nedavno je za MojPortal rekao da je uvijek lijepo kad te netko prepozna. Tada je, zajedno s Miranom Husakom u Cavtatu primio prestižnu nagradu Zlatna povelja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" u kategoriji Craft turizma i to za "Beerlist - Naše pivske i druge priče".

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!