Fotografija: Paljenje krijesa poseban je doživljaj na Petrovom vrhu/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Paljenje krijesa poseban je doživljaj na Petrovom vrhu/Foto: Predrag Uskoković

Petrovo na Petrovom vrhu: "Nakon pješačenja, čeka vas gulaš, janjetina, krijes i svirka do jutra"

Paljenje krijesa predviđeno je za 21 i 30 sati, a daruvarski planinari nadaju se još jednoj fešti za pamćenje koja će potrajati do dugo u noćDARUVAR – Sve je spremno za još jednu nezaboravnu proslavu Petrova na Petrovom vrhu. Riječ je o važnoj manifestaciji jer i samo ime kaže po kome su to daruvarski planinari dobili ime. Stoga je logično da će se Petrovo slaviti na poseban način. Njeguju to svake godine planinari, a ništa drugačije neće biti niti ove subote. Svoj će dan 29. lipnja obilježiti raznim aktivnostima, te naposljetku paljenjem neizostavnog krijesa, koji je, kažu nam planinari, jučer uspješno pripremljen.

Dvije ture

- Kakvo bi to Petrovo bilo bez upaljenog krijesa? Zato smo sve na vrijeme pripremili. Od ostalih događanja možemo reći kako sve počinje već od samoga jutra i to hodnjom na Crni vrh na koju se kreće u 8 sati.

Petrovo na Petrovom vrhu/Foto: Damir Novaković
Petrovo na Petrovom vrhu/Foto: Damir Novaković

Ta će tura trajati između 7 i 8 sati, a za sve one kojima je to previše, pripremili smo još jednu kraću, na koju se kreće u 10 sati. Pozvani su svi, a kada to kažemo, mislimo na sve građane koji nisu članovi PD-a Petrov vrh, kažu nam daruvarski planinari.

Paljenje krijesa

Gastronomska ponuda koja će se sastojati od gulaša od divljači te janjetine moći će se dobiti od 13 sati, a već u 17 kreće svirka uživo. Planinare i njihove goste zabavljat će Gašo band.

Profesor Josip Prević i Narcis Smojver kod krijesa na njihovom Petrovom vrhu na jednoj od prijašnjih proslava/Foto: Privatni album
Profesor Josip Prević i Narcis Smojver kod krijesa na njihovom Petrovom vrhu na jednoj od prijašnjih proslava/Foto: Privatni album

Paljenje krijesa predviđeno je za 21 i 30 sati, a daruvarski planinari nadaju se još jednoj fešti za pamćenje koja će potrajati do dugo u noć.

Ako je suditi po prijašnjim godinama, nema razloga da i ova ne bude posebna, kakvu znaju pripremiti samo daruvarski planinari.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!