Fotografija: Pet gradonačelnika komentira izbor Marka Marušića za župana/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Pet gradonačelnika komentira izbor Marka Marušića za župana/Foto: MojPortal.hr

Pet gradonačelnika složno: "S Marušićem nas čeka lijepa suradnja i puno uspjeha"

"Htio sam da dođe do promjene zbog toga što vidim koliko se dobrih stvari može napraviti zajedničkom sinergijom koja je dosad nedostajala", rekao nam je Dario HrebakNakon prospavane noći i slegnutih dojmova poslije završenih lokalnih izbora, doznali smo što od novog župana Bjelovarsko – bilogorske županije Marka Marušića očekuju gradonačelnici svih županijskih gradova. Valja još jednom napomenuti kako je Marko Marušić potporu dobio u svih pet županijskih gradova.

Zdrava komunikacija

- Stvarno mi je drago da su građani županije, prvenstveno Daruvarčanke i Daruvarčani prepoznali kvalitetu našeg sadašnjeg župana Marka Marušića i njegove zamjenice Marije Jungić. Želim im puno uspjeha i nadam se odličnoj suradnji. Jer, kada se možete čuti sa županom na svakodnevnoj razini, kada možete predlagati, vjerujem da nas čeka puno ljepši rad u budućnosti – kazao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček koji smatra kako je zdrava komunikacija bez uvijanja, bez rukavica i bez maski prvi korak uspješnom radu.

Marko Marušić i Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr
Marko Marušić i Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr

Dodao je kako je županijska vijećnica dovoljno velika da u nju stane svih 23-oje načelnika i gradonačelnika jer zajednički sastanci su nužni, tvrdi Lneniček, za napredak županije u cjelini.

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh sličnog je razmišljanja. U šali je kazao kako se, zahvaljujući novom županu Marušiću, više neće imati na koga izgovarati ako projekti ne budu realizirani po planu.

Pripadnost istoj županiji

- Očekujem bolju komunikaciju, malo više dostojanstva jer se iskreno nadam da ćemo se napokon sada osjećati kao da pripadamo toj regionalnoj samoupravi, a ne kao dosad da svatko radi svoje. Po meni, najviše će se sada vidjeti to zajedništvo, jer svi drugi poslovi ionako idu u skladu sa zakonima – kazao je Mađeruh.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak odmah nam je rekao da je očekivao ovako dobar rezultat Marka Marušića koji se u posljednja dva mjeseca pokazao kao odlična alternativa dugogodišnjoj Bajsovoj samovolji.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr

- Konačno su došle promjene jer je dosadašnje stanje bilo vrlo nepovoljno za gradove i općine. Dosadašnji župan je solirao u svojoj politici i gledao samo sebe pa smo zato i ostali u razvoju. Bez zajedništva općina, gradova i županije nema napretka, pa ja vjerujem da će se sada to napokon promijeniti – istaknuo je Pirak koji je prije dva mjeseca i sam bio u nevjerici jer se bojao da je HDZ-ov kandidat Marko Marušić prekasno afirmiran u cijelu ovu priču.

Alterantiva Bajsovoj samovolji

- On se uspio u protekla dva mjeseca pokazati biračima kao alternativa dugogodišnjoj Bajsovoj samovolji – zadovoljan je Pirak konačnim ishodom minulih lokalnih izbora.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak komentirao je minule lokalne izbore na način da je očito kako su se stariji i potrošeniji političari jednostavno „izlizali“.

Dario Hrebak/Foto: Ronald Goršić/CROPIX
Dario Hrebak/Foto: Ronald Goršić/CROPIX

- Dolaze neke nove generacije koje imaju drugačiji pristup i model upravljanja. Nemoguće da župan ne popije kavu s pet gradonačelnika u četiri godine, da nema kolegija, a upravo zbog toga dogodilo se da je Marko Marušić pobijedio u svih pet gradova i to premoćno. Realno, ne možeš biti župan ako nemaš potporu barem jednog od pet županijskih gradova – smatra Hrebak koji Marušiću želi puno sreće u radu. Ponosan je i zbog činjenice da je Marko Marušić u Bjelovaru odnio 1700 glasova više od Bajsa što smatra sjajnim rezultatom.

Sinergija

- Mislim da je zadnji put HDZ-ov kandidat pod potporom Franje Tuđmana odnio pobjedu u Bjelovaru tako da i to puno govori – kazao je Hrebak koji ni sam nije očekivao toliko povoljan rezultat u korist Marušića.

- Osjetio sam da jedan dio mojih birača vjeruje Marku i da im se sviđa što dijelimo sličan način razmišljanja u politici. Drago mi je što je HSLS dao svoj doprinos ovoj pobjedi, jer sam uistinu dao sve od sebe jer sam htio da dođe do promjene. Ne zbog toga što nisam bio u dobrim odnosima s Bajsom već zbog toga što vidim koliko se dobrih stvari može napraviti zajedničkom sinergijom koja je dosad nedostajala – kaže Hrebak koji je među prvima čestitao novom županu, još daleko ranije od prvih rezultata. Evo kako nam je to komentirao.

Dobra ćud

- Vrlo jednostavno, nikada ne pogriješim u procjenama i analizi. Kada sam vidio rezultat u ovim malim mjestima u kojima HDZ nema uporište, kada sam vidio sjajan rezultat i neumoljiv trend, u jednome trenutku već je tada Marko imao prednost od 500 glasova. Stoga sam znao da je to sigurno to. Tako smo već u 19 i 30 znali da je novi načelnik Velikog Trojstva HSLS-ov Marko Kutanjac – kazao je Hrebak zaključivši na kraju da je novi župan Marko Marušić prizeman, korektan i ima dobru ćud, dok mu je s druge strane protivnik bio prekaljeni župan koji je izgubio potporu zbog istog modela upravljanja svih tih godina.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, koji je u prvom krugu izbora potvrdio drugi mandat, također je prezadovoljan pobjedom svog stranačkog kolege Marka Marušića.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr

- Pobijedio je mladi čovjek koji ima želju, ima ambiciju i koji će donijeti novu energiju i nove ideje u županiju. Pobijedio je naš kandidat i siguran sam da ćemo samo ići naprijed. Planovi su nam uvijek vezani uz napredak, Marko Marušić jednako razmišlja tako da vjerujem da je ova pobjeda sjajan početak jedne nove, lijepe priče koja će biti na dobrobit svih stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije - rekao nam je Josip Bilandžija.