Fotografija: 
Foto: Dragan Matic/CROPIX
Foto: Dragan Matic/CROPIX

Pepco Hrvatska se javio povodom bankrota tvrtke. Evo što će biti s trgovinama diljem zemlje

"Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom. U srpnju 2023. najavljujemo daljnji strateški napredak, nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti", kažu iz Pepco HrvatskaDioničari Steinhoff Internationala prošlog su tjedna na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili likvidirati tvrtku koja drži 72 posto dionica lanca Pepco. Index je potom poslao upit Pepcu u Hrvatskoj interesirajući se hoće li ova likvidacija tvrtke imati utjecaja na poslovanje kod nas. 

- U nastavku prilažemo službenu izjavu glasnogovornika Pepco grupacije o objavi Steinhoff International Holdingsa od 26. srpnja 2023. u vezi s izlistanja s burze.

Radi izbjegavanja sumnje želimo vas obavijestiti da to neće utjecati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa.

Snažna bilanca

Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom.

U srpnju 2023. Pepco Grupa je najavila daljnji strateški napredak, nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti - potaknut strategijom širenja lanca trgovina - prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19.3 posto pri stalnim tečajevima, dosegnuvši 4.2 milijarde eura.

Pepco Grupa, koja posluje u 20 zemalja u Europi, svoj uspjeh provodi, te će i dalje provoditi uz veliku podršku naših vjernih kupaca, te snažnim novčanim tokom i pozitivnom bilancom stanja. Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, za što je izazvao veliki interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspješnog izdavanja obveznica, Pepco je dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija - Fitch, S&P i Moody's, koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta - koji proizlazi iz programa razvoja lanca trgovina te razmjera i atraktivnosti ponude, odgovorili su Indexu iz Pepco Hrvatska na upit. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!