Fotografija: Ovo je peti memorijal u čast neprežaljenog kolege/Foto: PD Petrov vrh
Galerija
Ovo je peti memorijal u čast neprežaljenog kolege/Foto: PD Petrov vrh

PD Petrov vrh organizira sutra 5. Memorijalni Slivin pohod: "Dođite u što većem broju"

Sliva je bio dugogodišnji predsjednik PD-a Petrov vrh, domar u planinarskom domu te organizator brojnih izleta. Slivu su često nazivali dobrim duhom Zapadnog PapukaDARUVAR – Ove nedjelje, 07. svibnja, Planinarsko društvo Petrov vrh organizira 5. Memorijalni Slivin pohod. Okupljanje planinara je od 9 do 10 sati na Petrovom vrhu gdje će biti i doručak za sve.

Polazak na stazu je u 10 sati.

Neprežaljeni predsjednik Planinarskog društva Petrov vrh Slavko Pokorni Sliva/Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Neprežaljeni predsjednik Planinarskog društva Petrov vrh Slavko Pokorni Sliva/Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Foto: PD Petrov vrh
Foto: PD Petrov vrh

-Njena je dužina 11,2 km, počinje kod doma na Petrovom vrhu, spušta se do Slivinog mosta, te penje do vidikovca Glamačine s kojeg je krasan pogled na greben Zapadnog Papuka. Za lijepa vremena vidi se čak Medvednica, Ivanščica i Kalnik. Dalje se nastavlja šumskom cestom oko 1,5 km i tu skrećemo prema potoku Barica. Prolazi se kratkim i zanimljivim kanjonom do izvora gdje ćemo napraviti pauzu, pojašnjavaju detalje pohoda daruvarski planinari.

Izvor s pitkom vodom

Dodaju kako je na otprilike 8 km od početka staze izvor na kojem ima vode koju će planinari moći natočiti za piće.

Slavko Pokorny Sliva/ Foto: PD Petrov vrh
Slavko Pokorny Sliva/ Foto: PD Petrov vrh

-Od izvora nastavljamo u selo Donji Borki, gdje se izlazi na trasu SPP-a i njom se ponovo vraćamo do mosta i penjemo nazad prema domu.

Na stazi imamo dva uspona, prvi je od Slivinog mosta do Glamačina (s 315 na 450 m) i drugi malo zahtjevniji od Slivinog mosta do doma (s 314 na 547 m).

Očekujemo da ćemo stazu proći za 4 do 4:30 h, ovisno o veličini grupe, kažu iz PD Petrov vrh.

-Na plakatu u prilogu su i bitne obavijesti o vremenu okupljanja i svemu što će se događati, a valja dodati da će se po povratku u dom uz grah moći pojesti i janjetina, uz isto tako, prihvatljivu donaciju.

Foto: PD Petrov vrh
Foto: PD Petrov vrh

Budući je Slivin pohod, uz Petrovo, najvažnija manifestacija za naše društvo, nadamo se da će to članovi prepoznati i odazvati se u što većem broju, poručuju iz Petrovog vrha.

OVDJE možete vidjeti snimku staze i visinski profil.

Uvijek spreman pomoći

Dodajmo kako daruvarski planinari ovaj pohod organiziraju vikend koji je najbliži Slivinom rođendanu koji je bio 8. svibnja. Ove će se godine stoga, družiti, dan uoči rođendana.

Sliva je često vodio grupe/Foto: PD Petrov vrh
Sliva je često vodio grupe/Foto: PD Petrov vrh
I često zabavljao ljude/Foto: PD Petrov vrh
I često zabavljao ljude/Foto: PD Petrov vrh

Inače, Slavko Pokorny - Sliva tragično je poginuo 20. prosinca 2018. godine. Bio je dugogodišnji predsjednik Planinarskog društva Petrov vrh, domar u planinarskom domu te organizator brojnih izleta. Zbog svega navedenog Slivu su često nazivali dobrim duhom Zapadnog Papuka. 

Uvijek je bio spreman pomoći, bilo savjetom ili prijevozom i ta njegova osobnost bila je poznata u Slavoniji, a vjerujemo i mnogo šire, ponosni su iz Planinarskog društva Petrov vrh.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!