Fotografija: Planinari na Slivinom mostu/ Foto: PD Petrov vrh
Galerija
Planinari na Slivinom mostu/ Foto: PD Petrov vrh

PD Petrov vrh organizira 4. Memorijalni Slivin pohod: "Hodamo baš na njegov rođendan!"

Uvijek je bio spreman pomoći, bilo savjetom ili prijevozom i ta njegova osobnost bila je poznata u Slavoniji, a vjerujemo i mnogo šire, kažu iz Planinarskog društva Petrov vrh- Bliži se jedno od najvažnijih događanja koje mi kao planinarsko društvo organiziramo. Radi se o memorijalnom pohodu koji radimo u znak sjećanja na našeg Slivu. Zadnje dvije godine nismo ga mogli organizirati kako treba i sad se vraćamo na pravi termin, pored ostalog stoji u objavi Planinarskog društva Petrov vrh. 

Pohod baš na rođendan

Kako kažu, plan je da se pohod radi uvijek onaj vikend najbliži njegovom rođendanu, a ove se godine poklopilo da će biti baš 8. svibnja, na dan kad mu je rođendan.

Detalje još uvijek dogovaramo i trebat ćemo pomoć,  jer je ovo nešto što zahtjeva angažman više ljudi, ali uopće ne sumnjamo da će nas se skupiti dovoljno da podijelimo ljudima ručak i poslije sve očistimo, poručuju iz PD Petrov vrh.

Plakat ovogodišnjeg pohoda/ Foto: PD Petrov vrh
Plakat ovogodišnjeg pohoda/ Foto: PD Petrov vrh

Bilo kako bilo, pohod se sigurno održava u nedjelju, 8. svibnja. Okupljanje će biti kod doma na Petrovom vrhu između 9 i10 sati.

- U to će vrijeme biti i planinarski doručak, a u 9:45 pozdravit ćemo goste i s nekoliko rečenica podsjetiti one koji možda ne znaju tko je bio Sliva i koliko je značio našem društvu. U 10 se kreće na stazu. Hodat će se oko četiri sata, možda malo duže ovisno o broju ljudi koji dođu, kažu organizatori i nastavljaju.

Zajedničko druženje

- Staza je duga oko 12,5 kilometara i vodi od doma do Slivinog mosta. Nastavlja dalje do vidikovcu na Glamačinama i onda se kružno vraća na Petrov vrh. Po povratku na Petrov vrh moći će se pojesti grah, po simboličnoj cijeni od 25 kuna, a prigodne cijene osigurane se i ua piće, zaključuju organizatori te dodaju kako se nadaju da i ih i vrijeme poslužiti te da će se okupiti što veći broj planinara kako bi se još jednom prisjetili ovog dragog čovjeka.

Inače, Slavko Pokorny - Sliva tragično je poginuo 20. prosinca 2018. godine. Bio je dugogodišnji predsjednik Planinarskog društva Petrov vrh, domar u planinarskom domu te organizator brojnih izleta. Zbog svega navedenog Slivu su često nazivali dobrim duhom Zapadnog Papuka. 

Slavko Pokorny Sliva/ Foto: PD Petrov vrh
Slavko Pokorny Sliva/ Foto: PD Petrov vrh

- Uvijek je bio spreman pomoći, bilo savjetom ili prijevozom i ta njegova osobnost bila je poznata u Slavoniji, a vjerujemo i mnogo šire, zaključili su iz Planinarskog društva Petrov vrh.