Fotografija: Mladi Pavle Galić briljirao je na državnom LiDraNu/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar
Galerija
Mladi Pavle Galić briljirao je na državnom LiDraNu/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar

Pavle Galić iz Bjelovara briljirao na državnom LiDraNu: "Za nagradu nastupa na otvorenju BOK-a"

Rijetko se dogodi da, bilježeći zapažanja za vrijeme gledanja učeničkih izvedbi, napišem jednu riječ, ali sada sam ju zapisao: "SJAJNO!“, poručio je Jakov Bilić, ravnatelj HNK ŠibenikPavle Galić, učenik 7.b razreda I. osnovne škole Bjelovar monologom "Münchhausen", autora Vilima Matule, Borisa Kovačevića i Romana Šuškovića-Stipanovića, oduševio je na državnoj završnici LiDraNa, a njegov rad prepoznale su i nagradile bjelovarske glumačke zvijezde.

Žiri i publiku oduševio je monodramom Münchhausen/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar
Žiri i publiku oduševio je monodramom Münchhausen/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar

- Pavle je nastupio prvi dan, netom nakon ceremonije otvorenja Smotre, ispred najuspješnijih osnovnoškolaca i njihovih mentora, organizatora te članova prosudbenih povjerenstava, književnika, novinara, akademskih glumaca i redatelja, predstavivši im energično i srčano svoju scensku izvedbu za što je bio nagrađen ogromnim aplauzom i ovacijama publike. Uslijedile su i pohvale, sa svih strana: učenika, mentora, profesionalnih glumaca, članova povjerenstava..., istaknula je mentorica ovog nadarenog učenika Mirjana Ištef, ujedno i profesorica hrvatskog jezika i književnosti u I. OŠ Bjelovar.

Jakov Bilić: "Ovo je bilo sjajno!"

Inače, smotra literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih škola te za njihove mentore održan je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 24. do 26. travnja 2023. u Vodicama. Na svakoj od triju razina Smotre (školskoj, međuopćinskoj i županijskoj), stručno je povjerenstvo odabralo učenike čiji su se radovi i izvedbe pokazali najkvalitetnijima.

Pavle je učeni 7. b razreda/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar
Pavle je učeni 7. b razreda/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar

- Zadnjega dana Smotre organiziran je okrugli stol na kojemu se stručno povjerenstvo osvrnulo na učeničke izvedbe. Od četrdeset i jednoga učenika u kategoriji samostalnog scenskog nastupa, našega su Pavla ondje procijenili jednim od najboljih te je bio pozvan svojom izvedbom nastupiti u revijalnom programu zatvaranja Smotre, a državni izbornik LiDraNa Jakov Bilić (ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Međunarodnog dječjeg festivala) svoju je procjenu Pavlove izvedbe započeo sljedećim riječima: „Rijetko se dogodi da, bilježeći zapažanja za vrijeme gledanja učeničkih izvedbi, napišem jednu riječ, ali sada sam ju zapisao: SJAJNO!“, opisala je Ištef.

Nastup na BOK-u

Kako kaže, i ostali članovi povjerenstva pohvalili su Pavlovu izvedbu te su ga potaknuli na daljnji dramski rad s nadom da će i dogodine predstavljati našu školu i županiju na ovoj Smotri koja već 32 godine promiče umjetnost.

Njegov talent prepoznala su i bjelovarske glumačke zvijezde/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar
Njegov talent prepoznala su i bjelovarske glumačke zvijezde/ Foto: Mirjana Ištef I.OŠ Bjelovar

- Ponosni na Pavlov uspjeh, možemo samo reći: "I sami isto priželjkujemo!". Nadalje, budući da se dobar glas daleko čuje, netom nakon dolaska u Bjelovar, zaprimili smo vijest da je Goran Navojec, naš poznati glumac i umjetnički direktor Bjelovarskih odjeka kazališta, poznatijeg kao BOK fest, zajedno sa svojim suradnikom, tehničkim direktorom i selektorom festivala, glumcem Ivanom Ožegovićem, ujedno članom povjerenstva ovogodišnjeg LiDraNa, odlučio uvrstiti Pavlovu izvedbu Münchhausena u program otvorenja ovogodišnjeg festivala, po programu jednog od najjačih u Hrvatskoj, zaključila je Mirjana Ištef dodavši za kraj i zanimljivost da Pavle i Goran Navojec dolaze iz iste su ulice, a kako sada stvari stoje, u budućnosti bi mogli dijeliti i isti životni poziv.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!