Fotografija: Pastuh Mango i njegov ponosni vlasnik Dalibor Marošević/Foto: Pakrački list
Galerija
Pastuh Mango i njegov ponosni vlasnik Dalibor Marošević/Foto: Pakrački list

Pastuh Mango iz Prekopakre nedavno je bio za klaonicu, a sad je osvojio 3. mjesto u Gudovcu

Pastuh Mango iz Prekopakre nagrađen je u ukupnoj konkurenciji 145 izlagača goveda, svinja, konja i ovaca, koji su tijekom trodnevnog sajma predstavili 288 grla u 35 pasmina i 72 kolekcije
Dalibor Marošević, uzgajivač konja iz Prekopakre, ostvario je respektabilan rezultat na tradicionalnom 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, piše Pakrački list.

Velika konkurencija

U okviru Državne stočarske izložbe sa svojim je grlom Mangom osvojio odlično 3. mjesto u kategoriji starijih pastuha. Mango je nagrađen u ukupnoj konkurenciji 145 izlagača goveda, svinja, konja i ovaca, koji su tijekom trodnevnog sajma predstavili 288 grla u 35 pasmina i 72 kolekcije od kojih je većina bila u natjecateljskom programu.

<p>Priznanje koje je Mango dobio u Gudovcu/Foto: Pakrački list</p>

Priznanje koje je Mango dobio u Gudovcu/Foto: Pakrački list

Kao i ranijih godina, domaći i strani suci te stručna povjerenstva odabrali su tri najbolja grla u svakoj kolekciji kao i šampionska grla pojedinačnih izložbi, a priznanja najboljima u konkurenciji starijih pastuha dodijeljena su ispred Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka. 

<p>Foto: Pakrački list</p>

Foto: Pakrački list

„Unatoč velikoj konkurenciji ostvarili smo odličan rezultat u Gudovcu koji me čini vrlo zadovoljnim. Želim reći da mi velika čast bila sudjelovati na međunarodnom bjelovarskom sajmu“, kazao je Marošević.

Bio u jako lošem stanju

Dodajmo i to da je Mango početkom srpnja ove godine na izložbi konja „Zlatne grive Zlatne doline“ u Mihaljevcima osvojio 1. mjesto u kategoriji starijih pastuha. Tada nam je Marošević otkrio da je ovo grlo prije samo šest mjeseci nabavio u vrlo lošem stanju, praktično na putu za mesnicu, te ga je u kratkom razdoblju doveo u optimalno stanje i učinio vrlo konkurentnim na natjecateljskim izložbama. Tada je to, kao i sada, adekvatno nagrađeno, piše Pakrački list.