Fotografija: Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, pakrački dogradonačelnik Marijan Širac i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović na potpisivanju ugovora/Foto: Grad Pakrac
Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, pakrački dogradonačelnik Marijan Širac i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović na potpisivanju ugovora/Foto: Grad Pakrac

Pakracu za dva projekta 750 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Prvi projekt je izgradnja ulice Alojzije Janković, a drugi se odnosi na sanaciju dijela nerazvrstane ceste u naselju Novi MajurGrad Pakrac potpisao je ugovore za dva projekta koje će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati vrijedne 750 tisuća kuna.

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava dogradonačelniku Pakraca, Marijanu Šircu, uručila je ministrica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak.

Pakrac financira ostatak

Prvi projekt je izgradnja ulice Alojzije Janković 1. faza, a prema riječima dogradonačelnika Pakraca, Marijana Širca, predviđeni ukupni iznos troškova je 1,2 milijuna kuna s time da će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati iznos od 400 tisuća kuna, a ostatak Grad Pakrac.

- Riječ je o makadamskoj prometnici dužine 305 metara na potezu istočno od Gradskog stadiona koja spaja križanje Andrije Hebranga i Ulice policije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s križanjem Vukovarske i Osječke ulice. Planiraju se pripremni i zemljani radovi, postavljanje gornjeg sloja asfalta, uređenje oborinske odvodnje i kanalizacije. Moramo provesti postupak javne nabave pa će kroz mjesec dana krenuti početak radova, koji će nadamo se završiti do zime - rekao nam je Marijan Širac.

Cesta u Novom Majuru puna rupa

Drugi projekt odnosi se na sanaciju dijela nerazvrstane ceste u naselju Novi Majur ukupne vrijednosti 620 tisuća kuna, a koje će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati s 350 tisuća kuna.

- Radovi će početi od idućeg tjedna, a vršit će se pripremni i zemljani radovi, asfaltiranje te uređenje oborinskih voda. Dionica je duga 1800 metara, a koriste ju teretna vozila pa je puna rupa. Sanacija nam je prioritet već duži niz godina, a sada je napokon došlo vrijeme i za to - istaknuo je Marijan Širac, dogradonačelnik Pakraca.