Fotografija: Josip Bišćanin, direktor Komunalca Pakrac/ Foto: Pakrački list
Galerija
Josip Bišćanin, direktor Komunalca Pakrac/ Foto: Pakrački list

Pakračkom Komunalcu dodijeljen Zeleni certifikat za digitalnu izvrsnost

Ovo priznanje pokazatelj je da brigu o okolišu i zajednici u cjelini možemo voditi u svim segmentima poslovanja, kaže direktor Josip BišćaninKomunalac d.o.o. Pakrac jedan je od prvih nositelja Zelenog certifikata, priznanja servisa moj eRačun za digitalnu izvrsnost. Riječ je o projektu koji je najveći informacijski posrednik pokrenuo 2021. godine s ciljem promoviranja zelenog, bespapirnog poslovanja i društveno odgovornog djelovanja. Među prvim tvrtkama koje su dobile ovo vrijedno priznanje, od kojih je tek nekolicina javnih, je i Komunalac d.o.o., javlja Pakrački list.

„Ovo priznanje pokazatelj je da brigu o okolišu i zajednici u cjelini možemo voditi u svim segmentima poslovanja. Jedan od načina je upravo kroz digitalizaciju čime ne samo da štedimo papir i manje zagađujemo okoliš, nego osiguravamo zaposlenicima više raspoloživog vremena za poslovne procese koje nije moguće automatizirati. Budući razvojni planovi uključuju nastavak digitalizacije poslovnih procesa kojima želimo informacije o statusima usluga koje pružamo približiti krajnjim korisnicima, istaknuo je Josip Bišćanin, direktor tvrtke Komunalac d.o.o..

Javna tvrtka primjer izvrsnosti

Servis moj eRačun na stranicama projekta ističe kako će se ovo priznanje i nadalje dodjeljivati tvrtkama i organizacijama koje su implementirale digitalizirana rješenja, odnosno onima koje zaštitu prirode ističu kao dio svog poslovnog identiteta i trajno ulažu u zaposlenike te, kroz sve segmente svog djelovanja, pokazuju odgovornost prema zajednici. Komunalac d.o.o. time se, među prvima u Hrvatskoj, iskazao kao dobar primjer kako javne tvrtke mogu biti nositelji digitalne izvrsnosti i društvene odgovornosti.

Zeleni certifikat/ Foto: Pakrački list
Zeleni certifikat/ Foto: Pakrački list

„Drago mi je među prvima primiti ovo priznanje, posebice zato što je riječ o projektu koji ima dugoročni cilj. Nije riječ samo o tome da se tvrtkama dodjele priznanja jer su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zelenu budućnost, nego da se potakne one koje to još nisu da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu“, zaključio je za Pakrački list Josip Bišćanin.

Projekt Zeleni certifikat

Od 2014. godine servis moj eRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. U projektu mogu sudjelovati tvrtke koje su, kako je ranije navedeno, digitalizirale radne procese, ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika te kontinuirano ulažu u zajedničku zelenu budućnost.