Fotografija: Ovo je bila sjajna prilika za učenike da pokažu svoje znanje i vještine u pružanju prve pomoći, a istovremeno se educiraju o važnosti humanitarnog rada/Foto: Pakrački list
Galerija
Ovo je bila sjajna prilika za učenike da pokažu svoje znanje i vještine u pružanju prve pomoći, a istovremeno se educiraju o važnosti humanitarnog rada/Foto: Pakrački list

Pakrački osnovnoškolci prvi u pružanju pomoći: "Pokazali impresivno znanje i plasirali se dalje"

Ekipa podmlatka iz pakračke osnovne škole osvajanjem prvog mjesta osigurala je prolazak na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 1. travnja u PleterniciEkipa iz Osnovne škole braće Radić Pakrac osvojila je prvo mjesto na gradskom natjecanju u pružanju prve pomoći za kategoriju "pomladak", u kojem su sudjelovale ekipe učenika sedmog razreda iz lipičke i pakračke osnovne škole, a koje je  organizirano u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Pakracu, piše Pakrački list.

Četiri pismena testa

Natjecanje je organizirano u četiri pismena testa koja su uključivala poznavanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, poznavanje Hrvatskog Crvenog križa, poznavanje Međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta te pružanje prve pomoći u pismenom i praktičnom dijelu.

Učenici su pokazali zavidno znanje/Foto: Pakrački list
Učenici su pokazali zavidno znanje/Foto: Pakrački list

U svakoj od ekipa sudjelovalo je po pet sudionika, što je značilo da se ukupno deset sudionika natjecalo za pobjedu. Osnovnu školu "Lipik" predstavljali su Nikolina Radman, Patricia Radman, Ana Adžijević, Elena Čop, Antonia Savi i Leon Kop pod mentorstvom Romane Štimac i medicinske sestre Vlatke Jergović.

OŠ Lipik/Foto: Pakrački list
OŠ Lipik/Foto: Pakrački list

Pakračku Osnovnu školu "Braća Radić" predstavljali su David Žilić, Paula Lucić, Lovro Feher, Ema Jednaković, Erika Mercluft i Stjepan Širac pod mentorstvom Željke Maic i medicinske sestre Tine Orešković.

Prolazak na međužupanijsko natjecanje

Premda su obje ekipe pokazale impresivno znanje i vještine u pružanju prve pomoći, ekipa podmlatka iz pakračke osnovne škole osvajanjem prvog mjesta osigurala je prolazak na međužupanijsko natjecanje u pružanju prve pomoći koje će se održati 1. travnja ove godine u Pleternici.

OŠ Pakrac/Foto: Pakrački list
OŠ Pakrac/Foto: Pakrački list

Ovo je bila sjajna prilika za učenike da pokažu svoje znanje i vještine u pružanju prve pomoći, a istovremeno se educiraju o važnosti humanitarnog rada i uloge Crvenog križa u svijetu, piše Pakrački list.

Ujedno su se dobro zabavili/Foto: Pakrački list
Ujedno su se dobro zabavili/Foto: Pakrački list

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!